Varden

71 år og norgesmest­er

-

KONGSBERG Ola-Johan Waaler har mer rutine enn de fleste, men laglederen under VM var ikke av favoritten­e på den klassiske delen av presisjons-NM.

– Visst er det moro å vinne. Det viser at jeg bør kunne henge med også neste år bare helsen holder, sier den nyblivne norgesmest­eren.

For seks år siden vant han bronse på VM. På EM har han to sølv og én bronse fra lagkonkurr­ansen, men ikke noe gull. Den ene lagkonkurr­anse-med- aljen er tatt med sønnene LarsJakob og Kjetil.

På den klassiske pre-odisipline­n ble begge sønnene og barnebarne­t Martin slått, og bestefar ble norgesmest­er for første gang.

Han prikket inn 18 av 20 poster. Seks konkurrent­er hadde 17 av 20 poster, deriblant sønnen Lars Jakob som kom på fjerdeplas­s. Kjetil ble nummer 13 og Martin nummer 16, alle represente­rer Porsgrunn OL.

På tempo-grenen det en liten revansje for sønnen Lars-Jakob da han kom på sølvplass og . ble den beste fra familien i grenen hvor avgjørelse­n må tas lynende kjapt. På den tradisjone­lle grenen er det mer tid til rådighet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway