Varden

Rekordrask framtid

Mange var større, raskere og mer rutinerte, men Poseidontr­ener Lennart Kleppe lot seg imponere vel så mye av klubbens yngste.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

PORSGRUNN Grenland Cup bød på ikke mindre enn 1.500 starter i løpet av helgen. Flere av disse var jakt på hundredele­r til rekordforb­edring, men en gruppe 12- og 13-åringer tok jafs med sekunder.

– Dette er en gjeng som er flinke til å trene, villige til å trene og veldig lydhøre. Veldig morsomt å jobbe med disse, sier den rutinerte svømmetren­eren, som delte ut kompliment­er over en lav sko.

Og hadde noen innspill om hva som kan gjøres bedre.

Alle vil noe

– Alle sammen vil noe. De har ikke svømt lenge, men har fått erfare at framgangen kommer fort når man gjør ting mer og mer riktig, sier Kleppe.

Mariett Nijmeijer forteller det samme.

– Vi ser at det går bedre og bedre på trening, og da er det morsomt å få gode resultater i konkurrans­e. Det viser at vi gjør mye riktig, sier ungjenta på vegne av en gruppe som hadde en utfordring med å passe på tidstabell­en under helgens stevne.

Inspirerer hverandre

– Det er travelt på store stevner. Heatene kommer tett, sier Kleppe, og minner om neste oppgave for de unge og fremadsvøm­mende utøverne.

Snart 14 år gamle Mariett har bare svømt i ett års tid, og gle- der seg til fortsettel­sen. Både hun og de øvrige i gruppa gir samholdet og miljøet i klubben en stor del av æren for framgangen.

– Vi støtter hverandre både på trening og på stevner, og jeg tror det er nyttig at vi jobber så godt sammen. Man blir jo litt inspirert av det andre får til, sier Mariett før andre i gruppa tar ordet.

Det er nemlig ikke bare snakk om fysiske forutsetni­nger når man skal forbedre seg i vannet.

– Det kan godt hende man møter noen som er bedre til å svømme, men noen ganger kan man likevel vinne. Hvis man vil nok, lyder visdomsord­ene fra den entusiasti­ske flokken - mens treneren smiler fornøyd i bakgrunnen.

Totalt har Poseidon drøyt 60 aktive svømmere. Det burde vært flere, mener Kleppe.

– 60 er ok, men det burde vært over 100. Vi har god plass til det, og bor i et område hvor potensiale­t bør være ganske godt.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? FRAMTID: Poseidon-trener Lennart Kleppe med representa­nter for klubbens framtid: Kristine Johnsson, Margrete Johnsson, Edle Vidnes, Mariett Nijmeijer, Andrea Sørensen, Lina El-Agroudi, Tarek El-Agroudi og Hedda Tronerud.
FOTO: BJØRN BORGE FRAMTID: Poseidon-trener Lennart Kleppe med representa­nter for klubbens framtid: Kristine Johnsson, Margrete Johnsson, Edle Vidnes, Mariett Nijmeijer, Andrea Sørensen, Lina El-Agroudi, Tarek El-Agroudi og Hedda Tronerud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway