Varden

- Vi må finne veien

Brede Halvorsen vil gjerne forlenge kontrakten, og at klubben finner veien videre.

- Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

PORSGRUNN Etter seieren mot Valdres er det definitivt ingen av de blå som behøver å se etter nedrykkssp­økelset. 32 poeng skal være mer enn nok til å holde seg, og er også nærmere topp tre enn de tre på nedrykkspl­ass.

– Det tenker vi ikke på etter denne seieren. Nå må vi bestemme oss for hvor vi ønsker å være om noen år.

Plan

Halvorsen er ikke kritisk til egen klubb, men mener at de må finne veien de leter etter.

– Hva vil Pors? Vi må nødt til å finne ut av det. Vi kan ikke bare slenge ut at vi skal rykke opp i 2012, 2013, 2014 og 2015, hvis vi ikke har en plan på det.

Halvorsen ramser raskt opp fire viktige punkter.

– Økonomi, arena, samarbeid og oppmerksom­het, før han begrunner dem; – Vi må ha ordentlig økonomi for å rykke opp. Da må vi også ha en markedssje­f, som kan skaffe disse inntektene. Det er ikke slik lenger at noen bare «pekker» på vinduet ditt og spør omdu vil ha 100 000 kroner.

– Vi må også sørge for at det blir oppmerksom­het rundt klubben, og at flest mulig i byen støtter opp om Pors. Det betyr også at vi kanskje må se på muligheten for å samarbeide med Urædd, som har vært meget flinke til å få fram unge spillere.

– Når det gjelder arena/stadion, så har klubben tatt tak i dette. Neste år er vi trolig tilbake på hovedbanen. Men stadion faller jo også inn under økonomipun­ktet.

– Hvis du forlenger med Pors, hva ser du for deg av kontraktsl­engde?

– Man får ikke bygd noe på ett til to år når man tar over et lag. Man må minst se tre år fram i tid, så jeg vil i alle fall si ut 2015.

Alle før pause

Allerede etter ni minutter sendte Kim Bentsen Pors i ledelsen på et straffespa­rk, etter an hands i Valdres-forsvaret. Unggutten Jonathan Lindseth, som har taklet overgangen fra Urædd på mesterlig vis, doblet ledelsen etter at et kvarter var unnagjort.

– Vi var gode før pause, men vi skulle aldri sluppet Valdres inn i kampen igjen, mener treneren, som fikk se to raske Valdres-scoringer da halvtimen var passert.

Ulf Riis sørget likevel for Pors-ledelse, da han satte inn 3– 2 fem minutter før hvilen.

Klart best

Porsgrunns­laget var det desidert beste laget etter pause og- så, i alle fall målt i ballinneha­v og antall muligheter – selv om gjestene kanskje hadde de største som inkluderte stolpetref­f og alene med keeper.

Andreas Hoppestad i Porsmålet gjorde en solid jobb i mann-mann-situasjone­n.

– Jeg synes ikke at det er noe å si på at vi vant, selv om jeg selvfølgel­ig helst skulle sett at vi hadde punktert kampen før pause. Vi tar med oss tre poeng og henger med i en kamp om 3. plassen, avslutter Halvorsen.

 ?? BEGGE FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? SE FREMOVER: Pors og Granit Shala (t.v.) vant 3-2 mot Valdres og er mer eller mindre garantert 2. divisjon neste sesong. Trener Brede Halvorsen mener at klubben må legge en plan for å oppnå målet om 1. divisjonsp­ill igjen.
BEGGE FOTO: NILS-TORE OLSEN SE FREMOVER: Pors og Granit Shala (t.v.) vant 3-2 mot Valdres og er mer eller mindre garantert 2. divisjon neste sesong. Trener Brede Halvorsen mener at klubben må legge en plan for å oppnå målet om 1. divisjonsp­ill igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway