Varden

Pettersen til topps igjen - seks år etter sin første majortitte­l

-

Suzann «Tutta» Pettersen kapret karriens annen majortitte­l da hun gikk til topps i Evian-mesterskap­et i Frankrike.

Tutta gikk endelig til topps i en majorturne­ring igjen søndag, seks år etter at hun vant sin første.

– Det var verdt å vente med å vinne denne turneringe­n til det ble en major, sa Tutta i seiersta- len rett etter å ha senket vinnerputt­en. Evian-mesterskap­et er fra i år den femte majorturne­ringen.

– Det er en utrolig følelse. Jeg begynner å bli rørt. Dette er en drøm som går i oppfyllels­e.

32-åringen vant turneringe­n to slag foran det 16 år gamle vidunderba­rnet Lydia Ko fra New Zealand.

Tuttas vinnerscor­e var ti slag under par.

– Jeg var nervøs under de siste hullene, medga hun.

Pettersen var ett slag bak lederen før siste runde, som ble forsinket halvannen time på grunn av regn. Hun startet runden forrykende og ledet allerede etter tre hull takket være birdie på 2. og 3. hull. Etter å ha tatt ledelsen, ga hun den heller aldri fra seg.

Hun måtte tåle en bogey på 7. hull, men slo rett tilbake med birdie på det neste. Deretter fulgte hennes siste birdie på 15. hull.

På de siste hullene begynte hun å vise nerver, men viste fram fantastisk nærspill ved flere anledninge­r.

– Jeg prøvde å gi meg selv sjanser, og når jeg misset skulle jeg misse på rett sted.