Varden

Bokfestiva­l-suksess

Etter fire dager med over 2000 unge besøkende ble barnelitte­raturfesti­valen «Appelsinia» i Skien rundet av lørdag med bokmarked, vafler og konsert på Handelstor­get.

- Jan Odinsen jan.odinsen@varden.no

SKIEN – Vi har hatt over 2000 barn og unge med på over 40 arrangemen­ter, på åtte scener og steder i Skien sentrum, ramser en fornøyd initiativt­aker Helle Riis i StøpeSkien opp. – På festivalkr­o på kveldstid har vi bokbadet og hatt konserter.

Høydepunkt

Fra morgenen av har det vært åpen festivalga­te i sentrum med scene og skriveverk­steder. Hvor elever fra 6–16 år har vært invitert. – Høydepunkt? – Ja, vi har hatt et stjernelag av 12 forfattere her. Og ikke minst sterke møter. Nesten som på rockekonse­rt hvor de unge vil ha ekstranumm­er.

Som da Harald Rosenløw Eeg snakket rett ut for 200 lydhøre ungdommer om sine nederlag – på fotballban­en, på rockescene­n – og hvordan han bruker de erfaringen­e som forfatter.

– Han kan formidle, og vet hva som skal til, både med kroppen og stemmen, sier Riis. – Men også i det helt stille, som da Gyrid Axe Øvsteng leste alvorlig ettertenks­omt fra sin «Første Mamma på Månen» for 80 musestille unge 2.etg. Stockmann. – Så dette fortsetter neste år? – Ja, bare med små justeringe­r. Vi trenger nok noe penger til å annonsere mer for

i på konsertene våre.

Med seg på arrangørsi­den har Riis hatt både kommunen, biblioteke­t og litteratur­huset i Skien.

Bøker og varme vafler

Lørdag var det bokmarked på Handelstor­get med fire oppsatte boktelt. Gjevest da var nok leikarring­en Revelenkas, der gikk også vaffelpres­sa nonstop.

For det var typisk grått lesevær lørdag. Flere familier had- de likevel funnet veien til byen og utbudet av bøker var bra. Fra Leikarring­ens, via Gjerpen Antikvaria­t og Skien biblioteks utgåtte til de tre jentene Hanna, Eira og Guros.

Prisen for bøkene lå på og rundt prisen for en kopp kaffe.

For det fikk du bøker fra hele A-laget av barne- og ungdomsbok­forfattere fra Astrid Lindgren til «Den lille muldvarpen og ørna» av Zdenik Miller som Guro hadde fått av bestemor og egentlig slett ikke ville selge.

 ??  ?? FRA PIKEROMMET: Hanna, Eira og Guro solgte kvalitet fra egen samling. Litt brydde Josefine (6) og Jørgen (8) med mor Karianne sjekker utbudet.
FRA PIKEROMMET: Hanna, Eira og Guro solgte kvalitet fra egen samling. Litt brydde Josefine (6) og Jørgen (8) med mor Karianne sjekker utbudet.
 ??  ?? LESEVIS: Mor Mari Honningdal og Maren kjøpte syv bøker av Guro Haugland.
LESEVIS: Mor Mari Honningdal og Maren kjøpte syv bøker av Guro Haugland.
 ??  ?? LESEVÆR: Været lørdag var lesevær, men også egnet til bokjakt.
LESEVÆR: Været lørdag var lesevær, men også egnet til bokjakt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway