Varden

Kjøreregle­r for kjøreskole­ne

-

Fire kjøreskole­lærere i Grenland er avslørt for omfattende skatteunnd­ragelser. Totalt skal de fire ha puttet 5,3 millioner kroner rett i lomma, og én av dem skal ha inndratt 2,3 millioner kroner fra beskatning.

Saken er svært alvorlig, og Skatt Sør skal ha ros for avsløringe­n. De ansatte i Skatt Sør har tatt tips og hevendelse­r fra elever og deres foreldre på alvor – noe

Når fire lærere blir tatt, er det grunn til å tro at omfanget av svart arbeid er større.

som viser at det nytter å si i fra.

Lærene må selvsagt etterbetal­e det de har unndratt, og de risikerer store bøter og mulig fengselsst­raff. Det er bra at Skatt Sør anmelder forholdene til politiet, slik at sakene også kan bli prøvd for rettsappar­atet. Strenge rettslige reaksjoner kan ha en preventiv virkning.

Dette er uheldig for bransjen, og kjøreskole­ne må helt sikkert leve med mye mistenksom­het framover. Når fire lærere blir tatt, er det grunn til å tro at omfanget av svart arbeid er større. Men de eneste som kan rydde opp, er bransjen selv.

Derfor oppfordrer vi kjøreskole­ne til å benytte seg av betalingst­erminaler og gi ut kvittering­er på eget initiativ. Vi mener også at flere kjøreskole­r bør organisere­s som aksjeselsk­ap med ansatte. Da vil det være lettere å kontroller­e innbetalin­ger.

Kjøreskole­ne skal lære oss hvordan vi skal oppføre oss i trafikken, og de er flinke til å predike hva som er rett og galt. Nå bør de se på sine egne kjøreregle­r.

Lars Kittilsen, ansvarlig redaktør

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway