Varden

– Så ut som om vi møtte Real Madrid

Rosenborg-trener Per Joar Hansen innrømmer at laget ble rundspilt av Odd.

- MALVIK Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

Hansen hadde ikke mye pent å si om sitt eget lags prestasjon­er, samtidig skrøt han av Odd og Frode Johnsen.

– Nå er jeg forbannet, skuffet og oppgitt. Odd spilte rundt oss, gjennom oss og over oss. Det så ut som om vi spilte mot Real Madrid, sier han med høy, tydelig og sint temme.

– All respekt til Frode Johnsen, som er en god venn og en god fotballspi­ller. Men vi skal jo ikke blir overrasket over hva han gjør. Det har han gjort i mange år. Vi fikk han til å framstå som en blanding av Messi og Ronaldo.

Magisk

De første 45 minuttene produserte Odd flere stor målsjanser. På rekke og rad ble det rullet opp på venstresid­en, der trioen Elba Rashani, Herolind Shala og Thomas Grøgaard viste hva hurtig og teknisk angrepsfot­ball betyr.

– Dette var magisk. Vi var på hugget fra start til slutt og gikk rett i strupen på dem. Vi viste Rosenborg null respekt og beviste at vi virkelig ville vinne. Vår aggressive stil i gjenvinnin­gen gir oss ekstra energi, stråler Elba Rashani, som leverte en ny stor kamp på venstrekan­ten.

Odd tok ledelsen etter 21 minutter, da Håvard Storbæk var nest sist på ballen. Helt sist var nemlig RBK-forsvarer Dorsin, som headet ballen i eget mål.

Før scoringen hadde Shala testet skuddfoten. Forsøket strøk stolpen. Rashani fikk tre gode muligheter. Jone Samuelsen og Frode Johnsen én hver. Sistnevnte headet for øvrig i oversiden tverrligge­ren.

Venstresid­en

Den andre omgangen ble ikke veldig ulik den første. Riktig nok gikk en god Shala ut i pausen, men erstattere­n – Fredrik Nordkvelle – var nesten like god.

Venstresid­en fortsatte å herje, og etter 58 minutter serverte Grøgaard et perfekt innlegg, som Storbæk enkelt bredsidet i mål.

– Vi har et godt samarbeid på venstresid­en, og begynner å kjenne hverandre veldig godt, mener Rashani, som fikk betaling for alle sjansene fire minutter etter scoring nummer. Han ble nydelig spilt gjennom av Jone Samuelsen, og plasserte ballen i hjørnet.

Byttet mange

Odd byttet mange spillere utover i omgangen. Det ga litt mer rom for Rosenborg, som fikk sin redusering ni minutter før slutt. Målscorer var John Chibuike.

Fem minutters enere fikk Christer Kleiven alle tidenes sjanse, men på blank kasse, to meter fra mål, sendte han ballen utenfor. Dermed ble det 3–1 til skienslage­t.

– Selv om det bare er en treningska­mp så gir det oss enda mere selvtillit avslutter Rashani.

Begge sider

De to andre på venstresid­en, Thomas Grøgaard og Herolind Shala, er begge fornøyd – uten å ta av.

– Ja, det gikk bra og jeg er fornøyd med kampen. Det er selvfølgel­ig ålreit å kunne servere målgivende også, sier venstrebac­k Grøgaard, som også vil at den motsatte siden skal ha honnør.

– Det kan jo være slik at det blir enklere for oss når de spiller bar på høyre, spør han retorisk.

Indreløper Shala ble hvilt i den andre omgangen.

– Jeg synes vi var veldig gode, spesielt før pause. Da hadde vi sikkert seks-sju målsjanser. Det spillet vi ønsker å ha, begynner å sitte. Selvfølgel­ig kan vi være fornøyd etter denne kampen.

– Og den aggressivi­teten dere ønsker å ha i ballgjenvi­nningen begynner å sitte?

– Ja, nå begynner vi å bli sikre på det. Likevel har vi mye mer å lære før seriestart, avslutter Shala, som ikke har snakket mer med klubben om en ny kontrakt.

 ??  ?? VELDIG GODE: Herolind Shala var meget god i den omgangen han spilte mot Rosenborg. Det var hele laget, spesielt Elba
VELDIG GODE: Herolind Shala var meget god i den omgangen han spilte mot Rosenborg. Det var hele laget, spesielt Elba
 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? Rashani og Thomas Grøgaard. Sammen med Shala utgjorde de giftig venstresid­e.
FOTO: NILS-TORE OLSEN Rashani og Thomas Grøgaard. Sammen med Shala utgjorde de giftig venstresid­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway