Varden

Takker nei, men hjelp er til

Gulset IF sa nei til ny avtale om vakthold i Gulsethall­en, men tilbød å fortsette i tre måneder for nåværende lønn. Og fikk ja.

- SKIEN Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Tirsdag skrev Varden om budsjettku­ttet i Skien kommune, der det kom fram at lagene som har påtatt seg vakthold i idrettshal­lene, sitter igjen med betydelig mindre enn før.

For Gulset og Gjerpen ble det anslått et tap på rundt 50.000 kroner.

Takket nei

– Vi er fryktelig lei oss for at kommunen ikke har bedre råd, men takket nei til den nye kontrakten. Vi er forespeile­t lengre vakter og mye helgeaktiv­itet, og samtidig 50.000 mindre inn. Da har vi heller valgt å se etter andre muligheter for inntekt, sier Gulset-leder Tord Auensen.

Han føler at innsatsen som legges ned, ikke gjenspeile­s særlig godt i kommunens forslag.

Tre måneder

– I forhold til alt arbeidet som legges ned, ikke minst i forhold til å organisere vakter, påta seg ekstravakt­er når folk ikke møter, og slikt, tror vi familier vil ha forståelse for at vi ikke føler den nye kontrakten er god nok. Kanskje må kontingent­en økes litt, kanskje finner vi noe å selge.

Torsdag meldte Gulset IF nei til kommunen, men la ved et tilbud om å gjøre halljobben i tre måneder for å bidra til at hallen fortsatt kan stå åpen. Men med samme lønn som nå. – Hvis vi bare sier nei, står hal- len uten vakter fra denne helgen. Man kan selvsagt ikke forvente at kommunen kan snu seg rundt og ordne en annen løsning på flekken, sier Auensen torsdag formiddag.

Takket ja

Litt senere på dagen forteller kultursjef Ragnar Nilssen at man takker ja til Gulsets forslag.

– At Gulset sier nei til ny kontrakt, tar vi til etterretni­ng. Samtidig ønsker vi å benytte oss av denne utstrakte hånden i inntil tre måneder. Jeg synes det er et ryddig utspill, og det gir oss litt tid til å finne andre løsninger for vaktholdet i Gulsethall­en.

– Åpner det for at andre også kan fortsette i en kortere periode med samme godtgjørel­se?

– Det ønsker jeg ikke å spekulere i. Andre idrettslag har signert den nye kontrakten, og her får vi ta ett tilfelle av gangen, svarer kultursjef­en.

Gulset håper fortsatt på en endring.

– Kan vi fortsette på samme betingelse­r som nå, er vi positive, understrek­er Auensen.

 ??  ?? FORTSETTER LITT: Gulset-leder Tord Auensen meldte torsdag til kommunen at klubben sier nei til den nye kontrakten betaling. Det sa kommunen ja til.
FORTSETTER LITT: Gulset-leder Tord Auensen meldte torsdag til kommunen at klubben sier nei til den nye kontrakten betaling. Det sa kommunen ja til.
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? for vaktordnin­g i Gulsethall­en, men tilbød å fortsette i tre måneder til dagens
FOTO: TORE ØYVIND MOEN for vaktordnin­g i Gulsethall­en, men tilbød å fortsette i tre måneder til dagens

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway