Varden

NM på strak arm

Skarphedin­s telemarksg­ruppe vurderte å søke norgescup neste år. Så ble det heller NM – allerede neste helg.

- BØ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Sammen med Morgedal IL skal Bø-klubben være vertskap for NM, FIS-renn, hovedlands­renn (15-16 år) og landsfinal­e (11-14 år) i bakketelem­ark på Raulandsfj­ell Alpinsente­r.

– Vi ble forespurt mandag, og takket ja dagen etter, forteller Siri Hafnor og Arnstein Sunde - til daglig trenere for ei voksende gruppe telemarks kjørere i Skarphedin.

Nå ble de plutselig del av et lagarbeid som har et ganske stort puslespill foran seg.

Trenger funksjonær­er

– Det er først og fremst funksjonær­er det står på. Vi trenger nok opp mot 50, forteller duoen.

Da forbundet spurte om telemarkin­gene kunne påta seg oppgaven, etter at den opprinneli­ge NM-arenaen i Møre og Romsdal ble for grønn, ble gode venner i Morgedal forespurt om hjelp.

– Tarjei Gjelstad arrangerer Morgedals leikane denne helgen, så det kunne sikkert passet bedre. Men han var positiv og sa ja, så da sa vi det samme til forbundet.

Nesten 100

Arrangøren­e regner med i underkant av 100 startende, hvorav rundt 20 telemarkin­ger. Fredag 7. mars er det sprint, og det følges av parallell og klassisk de to neste dagene.

– Det legges også opp til et barneskire­nn, så her blir det aktivitet for alle, forteller Sunde.

Selv har Skarphedin godt med unge medlemmer i ei telemarksg­ruppe som nå teller 42 aktive.

– Vi er kanskje en av verdens største telemarks klubber, sier Hafnor fornøyd.

Litt støtte

Sponsorjak­ten er for lengst i gang til det store arrangemen­tet. Selv har arrangørkl­ubbene et budsjett på 130.000 kroner til mesterskap­et, og har fått litt fylkeskomm­unal støtte til en idrett som klinger bedre enn det meste i skifylket Telemark.

For Skarphedin blir det ilddåpen som arrangør.

– Men det har vært NM i Morgedal i 2008 og VM i Vrådal i 1987, opplyser Skarphedin-duoen

I sesongen arrangerer de fire aktive klubbene, Skarphedin, Dyre Vaa, Fjellguten og Morgedal, ett cuprenn hver, men for alle blir mesters kapshelgen i Rauland noe helt annet.

– Vi trenger fortsatt noen flere funksjonær­er, og frir til studenter og folk i miljøet. Og vi skal få det til, forsikrer Hafnor og Sunde.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? NM-VERTER: Siri Hafnor og Arnstein Sunde i Skarphedin er to av mange verter under neste helgs NM i telemarksk­jøring - i litt mer snøfylte omgivelser enn her i Bø.
FOTO: BJØRN BORGE NM-VERTER: Siri Hafnor og Arnstein Sunde i Skarphedin er to av mange verter under neste helgs NM i telemarksk­jøring - i litt mer snøfylte omgivelser enn her i Bø.
 ?? FOTO: PETTER EKRAN, NSF TELEMARK ?? BEST: Amund Møster Haugen er Telemarks beste telemarksk­jører.
FOTO: PETTER EKRAN, NSF TELEMARK BEST: Amund Møster Haugen er Telemarks beste telemarksk­jører.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway