Varden

Politiet må ta utfordring­en

- Tom Erik Thorsen Politisk redaktør

Hovedutval­get for helse

og velferd i Skien fattet onsdag et vedtak som vil få konsekvens­er for politidekn­ingen i hele Telemark – hvis vi skal forstå og tolke politiet riktig.

Bakgrunnen er at

politikern­e i Skien sa ja til to skjenkeste­der med 18 års aldersgren­se. Politiover­betjent Einar Forberg Liane viser til at utesteder med 18 års aldersgren­se fører til mer bråk, som igjen fører til at politiet må sette inn ressurser for å håndtere bråket. Dette er ressurser politiet ikke har, og som ergo må flyttes fra andre områder.

Dette er helt

sikkert en logisk analyse som er fundert i realiteter. Men det er først og fremst defensiv og underlig tilnærming til hva som faktisk er politiets oppgaver.

– Det er

ikke kommunens ansvar å sørge for at politiet har nok ressurser, det må de sørge for selv. De er satt inn for å holde orden, og det er deres jobb, sa utvalgsled­er Odin Adelsten Bohmann (Ap).

Det er selvsagt

helt i orden at politiet mener noe om hvordan samfunnets krav til dem gjør noe med hvordan de skal operere. Det er imidlertid langt mer problemati­sk dersom samfunnet skal innrette seg etter hvilke muligheter og begrensnin­ger politiet har. Politiet snur problemsti­llingen fullstendi­g på hodet.

Det er enkelt

å stille seg bak utvalgsled­er Bohmanns resonnemen­t, samt vedtaket i hovedutval­get for helse og velferd. Vedtaket var en riktig beslutning. Det er problemati­sk at politiet nærmest kriminalis­erer en gruppe mennesker på forhånd. Det er verdt å minne om at det ikke er forbudt for 18-åringer å drikke alkohol.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway