Varden

Vil utvide flyplassen

Flyplassen har ikke areal nok til å ta imot ny virksomhet. Nå settes det i gang en prosess for å tilegne seg 150 nye dekar.

- Kjell Aulie kjell.aulie@varden.no

Det er Notodden Utvikling AS (NUAS) som har tatt initiative­t til et planarbeid som har til hensikt å regulere det aktuelle området for etablering av flyplassre­latert virksomhet.

Ikke bare passasjere­r

– Flyplassen på Notodden har vært inne i en fin utvikling de siste par årene og det er viktig å tenke langsiktig, sier Olaf Flåterud i NUAS.

Det er ikke bare antall passasjere­r han og flyplassje­f Helene Agersborg-Hansen teller. Arbeidspla­sser er vel så viktig. All virksomhet på flyplassen er i dag knyttet til «E134-siden» der alt areal er brukt opp. Ønsket om å skille passasjerd­elen fra verksted og annen virksomhet er stor.

– Derfor har vi rettet blikket mot sørsiden av campingpla­ssen og ned mot Heddalsvan­net, forklarer Agersborg-Hansen.

Flyskole og frakt

Hun slår fast at campingpla­ssen ligger på et område som slettes ikke er regulert for formålet. Skal flyplassen ha muligheter for ek- spansjon, må campingpla­ssen bort.

– Med relatert virksomhet mener vi for eksempel verksteder, flyskole og frakt. I dag er det ikke muligheter for fraktflygi­ng i særlig målestokk, nettopp på grunn av plassmange­l, sier Olaf Flåterud til Varden.

Alle disse typene virksomhet krever direkte kontakt med rullebaneo­mrådet.

Flere grunneiere

Både flyplassel­skapet og kommunen eier i dag deler av det aktuelle området. I tillegg er det flere grunneiere involvert og alle disse er varslet. Noen deler er i dag knyttet til landbruksp­roduksjon og dette må avklares nærmere i prosessen. Om det blir snakk om kjøp eller leie av arealer må også vurderes.

 ?? FOTO: KJELL AULIE ?? MER PLASS:
Olaf Flåterud og Helene Agersborg-Hansen vil vurdere å arealene der Notodden camping (til høyre) i dag er etablert.
FOTO: KJELL AULIE MER PLASS: Olaf Flåterud og Helene Agersborg-Hansen vil vurdere å arealene der Notodden camping (til høyre) i dag er etablert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway