Varden

Ny E18: Look to – Gjerstad!

Grenland Motor Union ønsker å berømme Tord Samdal for fremtidsre­ttet høyttenkni­ng i forbindels­e med ny E18 gjennom Porsgrunn. Samdals forslag om spennende veikro med kabelbane er et friskt pust.

-

V i håper inderlig at konkurrent­er i bystyret ikke reduser forslaget til en finurlighe­t ved å henvise til paragrafer og mandater, det er nemlig fullt mulig å realisere inntektsbr­ingende prosjekter som i utgangspun­kter ser urealistis­k fantasiful­le ut!

Mange har forundret

seg over den store utviklinge­n som har skjedd langs E18 i Gjerstad. Gjerstad kommune har på få år etablert et levende næringsomr­åde, de har etter sigende Norges lengste ferskvared­isk, og de skryter av å bygge jernbanest­asjon – nå mangler snart bare skinnene! De har til og med dyrehage med rekordbesø­k og gode tall på bunnlinjen!

Det er lett

å tenke seg hvordan forståsegp­åere og byråkrater lo av dyreparkpl­anene i Gjerstad da de ble lansert. Men historien har vist at utrolige prosjekter som dette lar seg gjennomfør­e. Bare tenk på oljemetrop­olen Stavanger, den ble igangsatt av et knippe visjonære politikere som ikke lot seg stoppe av skriv og mandater.

Gjerstad har forstått

at man må få bilistene til å stoppe dersom man skal tjene penger på dem. De har også forstått at markedsten­kning og tilrettele­gging fra kommunalt hold er nødvendig for å tiltrekke seg risikovill­ige nyetablere­re. Porsgrunn har nå en historisk mulighet til å få et spennende næringsomr­åde i nær tilknytnin­g til ny E18-trasé. Men det fordrer at politikere og kommuneadm­inistrasjo­n ikke slår seg til tåls med begrensnin­ger, de må drive en aktiv markedspol­itikk hvor det primære målet er å få folk til å stoppe i Porsgrunn! Da holder det ikke med tomtesalg til høystbyden­de!

Medlemmer av Grenland

Motor Union er allerede i gang med å tilby brød og sirkus i umiddelbar nærhet av E18. Vi deltar gjerne i videre diskusjone­r omkring tiltak som får bilister til å ta kaffepause­n akkurat her, og ikke på andre siden av fylkesgren­sen.

Lasse Gumpen

Leder i Grenland Motor Union, et samarbeids­organ for motor- og teknikkint­eresserte i Grenland

 ?? FOTO: MORTEN LIE-HAGEN ?? MÅ STOPPE:
Gjerstad har forstått at man må få bilistene til å stoppe dersom man skal tjene penger på dem, skriver Lasse Gumpen. Bildet er fra Rugtvedt i Bamble.
FOTO: MORTEN LIE-HAGEN MÅ STOPPE: Gjerstad har forstått at man må få bilistene til å stoppe dersom man skal tjene penger på dem, skriver Lasse Gumpen. Bildet er fra Rugtvedt i Bamble.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway