Varden

Kostbar «miljøjippo»

Jeg sikter til vedtaket om å elektrifis­ere oljeinstal­lasjonene med elektrisk kraft fra det norske samkjøring­snettet.

- Jan B. Rønhaug Porsgrunn

J eg har ingen problemer med å se at ved å stenge en konvensjon­ell gassturbin som går på nordsjøgas­s og erstatte den strømmen den produserer med ren vasskraft, vil gi en netto utslippsre­duksjon på CO2.

Men til hvilken

pris? Det antydes at bare elektrisif­isering av en – 1 – plattform på Åna Sira-feltet kommer opp i 17 milliarder kroner.

Det norske samkjøring­snettet

som snart over «hele linja» kan feire 100 år – og som viser at investerin­gen den gang både var nødvendig og riktig. Men hva med å investere 17 milliarder på plattforme­r som skal høyst «leve» i 20 år?

Dersom vi i kke,

etter min mening, klarer å oppfylle internasjo­nale miljøforpl­iktelser på en annen måte, bør vi tenke oss kraftig om! Bruk av resurser som kraft kablene utover Nordsjøen represente­r – er i seg selv en betydelig CO2 belastning på klodens miljø regnskap.

Og er det

noen som kan vise til at denne investerin­gen gir en positiv reduksjon av CO2-utslippet i det hele tatt? Jeg har lagt fram lignende synspunkte­r tidligere da elektrifis­ering av plattforme­r for mange år siden ble bragt på banen av såkalte «miljø-fantaster». Men jeg må bare resignere – dette har ikke hjulpet det hele tatt.

Nå føler jeg

bare tristhet om at vi fremdeles har politikere som skal til FN for å skryte av at vi har «klart» å stoppe CO2-utslippet fra en plattform som brukte den Nordsjø-gassen den står med «beina» midt oppi!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway