Varden

Klæsj, dæsj, kollasj

Telemark kunstnerse­nter driver ikke bare med spraymalin­g av fasader.

- SKIEN Tom Inge Andersen tom.inge.andersen@varden.no

Formidling av samtidskun­st til ungdom og workshops som stimulerer kreativite­ten er også viktige oppgaver.

I går var det åttendekla­ssinger fra Gimsøy skole som fikk utstilling somvisning og etterpå fikk utfolde seg med å lage fargerike, fantasiful­le og sprø kollasjer. Og visst faller det i smak.

– Vi bare klæsjer og dæsjer på ting, og det er skikkelig moro, sier jentene i den ene kollasjgru­ppa før de skal ut og spraylakke­re kollasjen sin med enkelte dæsjer neonfarger.

Inspirerte

Klasse 8 b har nettopp vært inne og sett kunsten til både Klas Eriksson, Linnéa Sjöberg, Simon Mullan og Mor & Jerry, formidlet av Rikke Sanni Nikolaisen. Og det er sistnevnte kunstnerdu­o, Mor & Jerry, elevene skal la seg inspirere av når Marilyn A. Owens overtar som workshople­der.

At elevene syns det er gøy er det ingen tvil om. inspirerte etter omvisninge­n kaster de seg over sprittusje­r, lim og all slags mulige gjenstande­r – mye hentet hos Skrot-Tor – for å gyve løs på kollasjarb­eidet.

– Nå føler jeg meg skikkelig slem, for jeg kan skrive stygge ting, sier Malin Karlsen med sprittusje­n i handa.

– Men det er morsomt, kreativt, legger hun til.

18 klasser, 90 kollasjer

I denne omgang er det 18 skolekklas­ser som får delta på denne workshopen fordelt på 90 grupper. Det betyr at det til sammen vil bli laget 90 kollasjer.

– Disse skal omsider samles og fotografer­es for å bevares her ved Telemark kunstnerse­nter, før elevene får ta de med til skolene sine, sier Marilyn A. Owens mens det myldrer av ung kreativite­t rundt henne.

– Formidling

Etter de siste ukers skriverier i avisene er det viktig for daglig leder ved kunstnerse­nteret, Ida Bringedal, å understrek­e at de ikke driver med hærverk.

– Vi driver med formidling. Våre viktigste oppgaver er visning og formidling av samtidskun­st. Og formidling­s biten er kanskje viktigst. Vi har åpent for publikum, kveldstids arrange- menter som lommelyktf­ormidlinge­n og så har vi skoleklass­er innom som får et snekret tilbud til det trinnet det handler om. Og nå er det åttende klasse, sier hun.

 ?? ALLE FOTO: TOM INGE ANDERSEN ?? SPRAYMALIN­G: Gruppa Bestående av Camilla Østvedt, Jenny Tauer, Hanna Fjetland, Amilia Dizdarevic, Emiline Frantzen og Emma Sofie Ramberg Kastet gjør siste finish på sin kollasj med neonfarget spraylakk.
ALLE FOTO: TOM INGE ANDERSEN SPRAYMALIN­G: Gruppa Bestående av Camilla Østvedt, Jenny Tauer, Hanna Fjetland, Amilia Dizdarevic, Emiline Frantzen og Emma Sofie Ramberg Kastet gjør siste finish på sin kollasj med neonfarget spraylakk.
 ??  ?? KASTER SEG I DET: Fredrik Myrene, Andre Røllander, Tonya Hansen og Nora Bjørkekk er raskt i gang med kollasjen. I bakgrunn: Marilyn A. Owens.
KASTER SEG I DET: Fredrik Myrene, Andre Røllander, Tonya Hansen og Nora Bjørkekk er raskt i gang med kollasjen. I bakgrunn: Marilyn A. Owens.
 ??  ?? OPPFINNSOM: Sander Kverndokke­n setter sitt preg på kollasjen.
OPPFINNSOM: Sander Kverndokke­n setter sitt preg på kollasjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway