Varden

Får tyven på besøk

Det kan fort bli høy temperatur og mye latter på Festivitet­en på Skotfoss når teaterstyk­ket «Tyven» settes opp i mars.

- SKOTFOSS Jannicke Møller Andersen jannicke.moller.andersen

Det har vært full fres på Festivitet­en to ganger i uka siden januar, og i morgen starter de intensive prøvene før Skotfoss Revyteater har premiere på stykket «Tyven» neste fredag.

– Nå har vi selve skjelettet på plass, så nå gjenstår det bare å få finjustert de siste delene, forteller regissør Hans Jacob Sand, som satte opp det samme stykket i Molde i 1988. Og da han fikk forespørse­l om å sette det opp på nytt på Skotfoss, takket han gladelig ja.

– Skotfoss Revyteater ønsket å sette opp et helt teaterstyk­ke, og ikke kun en tradisjone­ll revy, slik de er vant med. Det ville jeg gjerne bli med på, sier Sand.

Italiensk

Det er den italienske forfattere­n og dramatiker­en Dario Fo som har skrevet stykket. Handlingen finner sted i et overklasse­hus i Italia der en tyv bryter seg inn i et tomt overklasse­hus for å tømme det for verdier, mens husets beboere er bortreist. Midt i akten blir tyven forstyrret av at kona ringer han, og plutselig kommer husets herre hjem.

– Det er et stykke som byr på mange forvikling­er og humoristis­ke øyeblikk, sier Sand, som videre forteller at det også handler om utroskap.

Intriger

Tre par er involvert i historien og kun seks skuespille­re står på scenen. Det er Bente Austad, Mari Hole Haatveit, Isabell Tangerud, Hans Kjellsen, Roger Simonsen og Jon Stiansen.

Hans Kjellsen spiller selveste tyven i stykket. Han kan fortelle at publikum blir kjent med en tyv som faktisk har god moral.

– Selv om han er en tyv, er han en god kar på bunn. Og han er veldig glad i kona si. Kona og tyven er tett knyttet til hverandre. Det skjer mye underveis som viser hvor glade de er i hverandre, sier Kjellsen, uten at han vil røpe så mye mer.

Spilles i mars

Totalt er det satt opp fire forestilli­nger. Stykket vil bli spilt fredag 7. mars, lørdag 8. mars, torsdag 13. mars og fredag 14. mars. Og revyteater­et har valgt å gjøre en italiensk helaften ut av kveldene. Det vil bli anledning til å kjøpe italiensk inspirert mat, og før selve stykket blir det spilt levende, italiensk musikk. Regissøren lover også at publikum skal få servert både forvikling­er, forbrytels­er, umoral, lidenskap, sjalusi, hvite løgner og en rekke morsomme øyeblikk.

– Men alle blir glade til slutt. Det ender heldigvis godt, avslutter Sand.

 ?? ALLE FOTO: JANNICKE MØLLER ANDERSEN ?? INTRIGER OG LATTER: Vanligvis setter Skotfoss Revyteater opp sin tradisjone­lle revy annethvert år, men i år settes det for første gang opp et mer tradisjone­lt teaterstyk­ke. Stykket «Tyven» byr på forvikling­er, forbrytels­er, umoral, sjalusi og morsomme...
ALLE FOTO: JANNICKE MØLLER ANDERSEN INTRIGER OG LATTER: Vanligvis setter Skotfoss Revyteater opp sin tradisjone­lle revy annethvert år, men i år settes det for første gang opp et mer tradisjone­lt teaterstyk­ke. Stykket «Tyven» byr på forvikling­er, forbrytels­er, umoral, sjalusi og morsomme...
 ??  ?? GJØR SEG KLARE: Isabell Tangerud, Bente Austad, Hans Jacob Sand, Roger Simonsen, Hans Kjellsen, Mari Hole Haatveit og Jon Stiansen.
GJØR SEG KLARE: Isabell Tangerud, Bente Austad, Hans Jacob Sand, Roger Simonsen, Hans Kjellsen, Mari Hole Haatveit og Jon Stiansen.
 ??  ?? INTENSIVE PRØVER: Det blir lange økter nå før premieren.
INTENSIVE PRØVER: Det blir lange økter nå før premieren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway