Varden

Viktig med samling

-

Det var et viktig møte som fant sted på politihuse­t på Myren i Skien på mandag. Her var ledelsen i Politiets Fellesforb­und i Telemark og flere sentrale politikere samlet – på tvers av kommuner og partier. Agendaen var spørsmålet om hvor hovedsetet til det nye politidist­riktet skal ligge.

Og her er svaret klart: Det bør være i Grenland. Det er et krav det er svært enkelt å stille seg bak. Det er opplagt svært uheldig dersom politihove­dkvarteret blir lagt andre steder. Politiets Fellesforb­und mener at 100 arbeidspla­sser kan forsvinne.

Det var ingen god sak for Grenland og Telemark at Fylkesmann­en i Telemark stilte seg bak Vestfold-kollegaens krav om at hovedsetet bør legges til Tønsberg, som er en het kandidat, sammen med Drammen. Fylkesmann­en har senere presisert at Skien er førstevalg­et.

I takt med gryende samarbeid og enighet om at lokaliseri­ngen er en viktig sak, er det diskusjon lokalt om hvilken lokaliseri­ng i Grenland som er best. Vi så det samme i kampen om det nye, statlige veikontore­t – som vi aldri fikk. Kan hende det er en styrke at vi kan mønstre flere og gode alternativ­er, men flere har pekt på at intern krangel ikke styrket oss.

Når kampene med andre er knallharde er det vanskelig å lykkes hvis man ikke står sammen. Samtidig er det utvilsomt viktig å være tidlig ute. Lokaliseri­ngen av politihuse­t er en slik sak. Det er derfor svært positivt at innsatsen nå konsentrer­es, og vi forventer at alle gode krefter jobber målrettet og hardt for å lokalisere politiet til Grenland.

 ??  ?? Tom Erik Thorsen Redaktør
Tom Erik Thorsen Redaktør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway