Varden

Frp slår tilbake mot E18-kjeft

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

Frp i Porsgrunn vil kjempe videre for at Grenland ikke havner i bakevja – og slår tilbake mot Arbeiderpa­rtiets framstilli­ng. Først var statsråd Ketil SolvikOlse­n (Frp), på biltur til Moheim for å finne ut om det er lurt å legge en avkjøring fra den planlagte nye E18 her, og ikke bare på Lanner samt på Ås ved Heistad. Ministeren vil vurdere saken, noe Frp lokalt mener må være en hyggelig nyhet for Skien og Porsgrunn som jo higer etter en nærhet til europaveie­n.

Men i Varden i går vanket det i stedet kjeft fra Robin Kåss og Arbeiderpa­rtiet som i sakens anledning hadde alliert seg med KrF. Ap holder fast på det bystyret har gått inn for.

– Usannheter

– Det er svært mye i Aps versjon som ikke stemmer. Vi ønsker ikke en omkamp om planen. Derimot mener vi det riktig å finne ut om det er mulig å få til en avkjøring på Moheim uten at det blir store forandring­er i resten av planene. Når Kåss snakker om at flere hus må rives, så er dette bare tull, sier Adrian Ness Løvsjø.

Han er førstekand­idat på Frps liste i Porsgrunn. Nummer to er Nelly Olsen som ikke er noe mindre irritert på Arbeiderpa­rtiets forsøk på å stanse en Moheim-vurdering før den har kommet i gang.

– Vi tenker først og fremst på næringsliv­et som vil få store problemer dersom E18 blir liggende lenger unna enn i dag.

– Det gjelder blant annet for Isola rett her borte, sier hun.

Tiden og veien

Ness Løvsjø skyter inn at saken ennå ikke har kommet på ministeren­s bord for en avgjørelse. Derfor er det tid til å gjøre justeringe­r.

– Og det vil derfor ikke bli nødvendig med en ny høringsfri­st dersom man ønsker å flette inn en ekstra rundkjørin­g, hevder han. Og presiserer: – Men dersom det blir for store forandring­er og problemer knyttet opp mot det, må vi la det ligge. Vi ønsker i det minste å prøve.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? REAGERER: Porsgrunn Frps toppkandid­ater Nelly Olsen og Adrian Ness Løvsjø reagerer kraftig på utspillet fra Robin Kåss.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M REAGERER: Porsgrunn Frps toppkandid­ater Nelly Olsen og Adrian Ness Løvsjø reagerer kraftig på utspillet fra Robin Kåss.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway