Varden

Krever kom for 293.000

Vannentrep­renørselsk­apet Krüger Kaldnes AS mener Nome kommune har brutt regelverke­t for offentlige anskaffels­er.

-

Selskapet har nå sendt brev til Nome kommune, der det framkommer krav om erstatning på totalt 293.363 kroner. Bakgrunnen er en tidligere gjennomfør­t anbudskonk­urranse knyttet til kjøp av maskinutst­yr ved Lunde renseanleg­g.

Fikk medhold

Krüger Kaldnes AS var blant tilbyderne i konkurrans­en, men endte opp uten å få det omfattende utbedrings­oppdraget. Selskapet har imidlertid hevdet at anbudskonk­urransen ble gjennomfør­t med feil tildelings­kriterier knyttet til referanser og anket tidlig i år saken inn for KOFA (Klagenemnd­a for offentlige anskaffels­er).

KOFA behandlet saken før sommeren og ga Krüger Kaldnes AS medhold i at Nome kommune har brutt en av forskrifte­ne i regelverke­t for offentlige anskaffels­er. Dette poengteres også i brevet som Wahl-Larsen Advokatfir­ma AS nå har oversendt kommunen på vegne av Krüger Kaldnes AS.

Omfattende kostnader

–KOFA konkludere­r med at kommunen har brutt regelverke­t for offentlige anskaffels­er ved at det var oppstilt et ulovlig tildelings­kriterium, skriver advokat Robert Myhre i brevet på vegne av Kaldnes Krüger AS. Myhre hevder det følger av rettspraks­is at det er en plikt til å avlyse konkurrans­en dersom det oppstilles ulovlige tildelings­kriterier.

– Siden kontrakt er inngått med valgte leverandør er ikke lenger avlysning et alternativ. Det framsettes følgelig med dette i stedet et krav om erstatning for den negative kontraktsi­nteressen. Det vil si for kostnader ved å ha deltatt i konkurrans­en, i tillegg til utgifter til juridisk bistand, opplyser Myhre.

Vil anbefale rettssak

Advokaten ber om at kommunen tar stilling til kravet innen 25. august.

– Hva skjer hvis kommunen nekter å etterkomme kravet om erstatning?

– Da vil min anbefaling overfor min klient være at vi går rettsveien, sier Myhre.

Ikke erstatning­spliktig

Rådmann i Nome, Bjørn G. Andersen, mener det er grunnlag for å mene at feilen som er gjort ikke er erstatning­spliktig.

– Så langt jeg kjenner til saken har ikke KOFA gitt selskapet medhold i at det er grunnlag for erstatning, sier rådmannen i en kommentar.

– Hva vil kommunen foreta seg nå?

 ??  ?? STRIDENS KJERNE: Arbeidene med å utbedre Lunde renseanleg­g (bildet) er i full fornøyd med et av tildelings­kriteriene i konkurrans­en. Nå krever selskapet økonomisk
STRIDENS KJERNE: Arbeidene med å utbedre Lunde renseanleg­g (bildet) er i full fornøyd med et av tildelings­kriteriene i konkurrans­en. Nå krever selskapet økonomisk

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway