Varden

Må vente på ny asfalt

-

Tidligere i sommer ble asfalten langs starten på Gulsetring­en revet opp. Nytt veidekke er ikke planlagt før juni 2016. Det forteller avdelingsi­ngeniør i Skien kommune, Knut Janøy.

– Veien er kanskje litt ruglete å kjøre på, men det bør ikke være noe problem. Dette ser jeg nøkternt på, sier Janøy.

Re-asfaltert mange ganger

– Saken er den at det har blitt fresa der nå for at det skal kunne legges asfalt der neste år.

Janøy forklarer at det er reparasjon av veien som gjør at asfalten har blitt freset.

– Asfalten der var så tykk fordi det har blitt reasfalter­t der flere ganger, at man ikke bare kunne legge ny asfalt over. Når vi nå har freset asfalten vil jordspora fjernes og vannet renne slik det skal, forklarer han.

Avdelingsi­ngeniør i Skien kommune, Knut Janøy, mener at selv om veien er ruglete skal den være uproblemat­isk å kjøre på.

Ingen fare for kø

For dem som kanskje fryktet skole- og arbeidssta­rt med lange køer nedover mot Myren grunnet asfalterin­g kan Janøy nå berolige.

– Rutinen er at asfalterin­gen vil skje før St. Hansaften i juni 2016. Det er da asfaltverk­ene kommer i gang. Normalt blir slike asfalterin­ger lagt til nattetid slik at det ikke er til sjenanse for folk, forteller han. At veien er ruglete har også en fordel, ifølge Janøy.

– Om vinteren vil vi se at denne veien blir mindre glatt også. I tillegg vil den jevne seg ut etter hvert som den blir kjørt mer på, forklarer han.

 ??  ?? RUGLETE:
RUGLETE:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway