Varden

Selfiejakt med stat

Valgkamp handler enkelte ganger minst like mye om å ta den beste «selfien» som å diskutere politikk i 2015.

- Nils.skumsvoll@varden.no

Det var statsminis­ter Erna Solberg et levende bevis på, da hun tirsdag formiddag troppet opp med følget sitt på Herkules kjøpesente­r i Skien, som en del av en kjapp rundtur i byen på vei fra Arendal til Oslo.

Blir vant til det

– Det er selfier hver dag hele tiden. I løpet av et større arrangemen­t kan det fort nærme seg fem hundre om dagen, sier statsminis­ter Erna Solberg til Varden, mens hun bokstaveli­g talt blir omringet av kunder utstyrt med mobiltelef­on i bildemodus på Herkules kjøpesente­r i Skien. De bredskuldr­ete mennene med kortklippe­t piggsveis, bul på innerlomma og propp i øret har sitt svare strev med å forsikre seg om at det virkelig er mobiltelef­oner som trekkes opp av baklommer og håndvesker. Mappebærer­en kikker nervøst på klokka. Ministeren er allerede på overtid i forhold til planlagt tidsskjema, når Erna nok en gang må stoppe opp for et nytt selfiebild­e, før hun kan sette seg inn i den blankpusse­de doningen på utsiden av Peppes Pizza og kjøre videre mot Oslo.

Hun synes ikke det gjør noe at selfier tar det meste av tiden i løpet av runden på kjøpesente­ret.

– Tidsskjema­et ble sprengt i dag, mye på grunn av selfieknip­sing på Herkules. Har du tid til dette?

– Jeg synes bare det er koselig. Det er jo bare kjekt at noen vil ta bilde av deg!

Rundtur

Statsminis­teren hadde flere poster på programmet da hun besøkte Skien tirsdag. Blant annet et besøk på sykehuset i Telemarks skole for pasienter på barneavdel­ingen, for å lære hvordan skolegange­n for barn med kroniske sykdommer er organisert.

Her møtte hun tolvåringe­n Anders Forvald Molyneux (12), som benyttet sjansen til å snakke fotball med statsminis­teren. Forvald Molyneux falt nylig fem meter ned på betongen, og må i den forbindels­e tilbringe noen dager på sykehus med gipset bein. I utgangspun­ktet kjedelig for en gutt på tolv, men i dette tilfellet ble det altså mildt sagt litt annerledes.

– I går fikk vi billetter til Odd og i dag kom du! strålte han til ministeren.

Senere gikk turen til Klosterøya i samme by, der lunsj og et møte med lokale bedrifter sto på programmet. Hun rakk også å holde en aldri så liten appell foran de fremøtte på sistnevnte sted.

Ville ikke kommentere Ineos

Nylig ble det gjort kjent at Ineos ikke får lånegarant­ier fra staten, med tanke på byggingen av en såkalt Cracker på Rafnes i Bamble, som igjen ville kunnet sikre hundre arbeidspla­sser i kommunen. Dette fikk Varden klar beskjed om at statsminis­teren ikke ønsket å kommentere.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway