Varden

Siljans vei fremover

- Ordførerka­ndidat, Siljan Ap

Svar til Senterpart­iets Kjell Sølverød. På slutten av 80-tallet valgte Siljan å være en bokommune. Siljan mistet distriktsu­tbygningsm­idler den gang.

Ser man tilbake, vil jeg si man har man lyktes med å være en bokommune. Dette viser Kommunebar­ometeret med en 7. plass i landet for 2015.

Vi i Siljan kan ikke være best i alt. I Siljan har vi Grenland som vårt hovedarbei­dsmarked, samtidig som man skal jobbe for å legge til rette for næring i Siljan. Politikk handler om å prioritere de midlene man har til rådighet.

Når du først bruker NHO sitt Kommune NM, viser du til nedgang fra året før. Bruk da riktige opplysning­er. Trenden peker oppover fra året før. Siljan har et godt omdømme og gir gode kommunale tjenester. Dette skal vi ta vare på og bygge videre på.

Kjell Sølverød sier han vil ha forandring. Vil han det? Han har uttrykt seg mot sentrumspl­aner og mot barnehage i sentrum. Siljan Ap har vært tyde- lige hele tiden på hvilken retning vi vil. Det er å tydeliggjø­re Siljan sentrum. Med det mener vi det er viktig med et kommunalt flerbruksb­ygg. Et hverdagsby­gg som kan inneholde bibliotek, friskvern og frivilligh­etssentral. Legge til rette for barnehage i sentrum. Bygge ut Siljan sykehjem med 8 nye plasser og et dagsenter. Ikke pga. lange venteliste­r, men fordi prognosene tilsier at vi må gjøre dette nå. Det er egentlig ganske unikt. Vi har en totalrenov­ert ungdomssko­le ferdig til skolestart. I sum vil dette løfte Siljan.

For Kjell Sølverød blir det mange ord uten plan. Befolkning­sutvikling­en er vi enige om må opp. 1. kvartal 2015 er denne på vei opp. Det er lagt til rette for boligtomte­r på Heiveien boligfelt. Totalt kan det bygges 70–80 boenheter i flere trinn på Heiveien. Nå er vi i trinn 1.

Vi i Arbeiderpa­rtiet velger en annen strategi enn Senterpart­iet. Nemlig snakke frem og skape fremtiden i Siljan. Vil du ha forutsigba­rhet og trygghet? Stem Arbeiderpa­rtiet. Vi jobber i team.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway