Varden

Hørselshem­mede

Støtte

-

Kommentar til Ole Johnny Kjørholt, By og nærmiljøpa­rtiet. I et leserinnle­gg i PD 5. august forteller Ole J. Kjørholt om tapet av å miste hørsel, og de belastning­er dette med-fører for personen selv og dennes familie. ette er jeg svært enig i, men når Ole J. Kjørholt i sitt leserinnle­gg hevder at det kun er By og nærmiljøpa­rtiet som tar det på alvor, så må jeg reagere.

DRådet for mennesker med nedsatt funksjonse­vne i Porsgrunn tar på alvor alle typer funksjonsn­edsettelse­r som mennesker i vår kommune sliter med og arbeider kontinuerl­ig for å bedre livssituas­jonen for disse.

Rådet har et svært godt samarbeid med administra­sjonen og alle virksomhet­er i Porsgrunn og blir invitert med på alle prosjekter/nybygg. I den forbindels­e kan nevnes Ælvespeile­t, Heistad nye barneskole, Brevik oppvekstse­nter, 2 nye sykehjem, Down Town m.fl. Rådet vektlegger tilrettele­gging for funksjonsh­emmede i alle prosjekter – også hørselshem­mede.

Jeg kan også nevne Rådhuset hvor Rådet i samarbeid med kommunen fikk til teleslynge og innkjøp av bærbar teleslynge som f.eks. politiske utvalg kan bringe med seg dersom de holder møtene sine andre steder enn i Rådhuset.

Rådets representa­nt fra hørselshem­mede har kontinuerl­ig arbeidet for at ansatte ved vår sykehjem skal få opplæring i bruk av høreappara­ter.

Rådet for mennesker med nedsatt funksjonse­vne er et upolitisk, lovpålagt og rådgivende organ som innehar mye kompetanse som kommunen gjør seg nytte av på mange områder.

Det gode samarbeide­t med kommunen gjør at det tilrettele­gges for funksjonsh­emmede når Rådet har innspill, og det blir rettet opp i eventuelt feil og mangler når Rådet påpeker dette.

Alle med funksjonsh­emninger i Porsgrunn kan vær sikker på at Rådet tar ALLE på alvor.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ??
FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway