Varden

De er så lett å glemme…

Omsorg

- 2.-kandidat Fremskritt­partiet i Skien

For å lære folks virkelige meninger å kjenne, skal en legge mer vekt på hva de gjør enn hva de sier.

Vi i Fremskritt­spartiet i Skien skal være alles garantist for en god, verdig og forsvarlig eldreomsor­g i Skien kommune. Det har vi hele tiden vist i våre budsjetter og i vårt arbeid. Eldreomsor­g har alltid vært et prioritert område for oss, i god John I. Alvheim-ånd. Vårt arbeid videre fremover skal preges av det, også etter valget 14. september 2015.

Ett av mange eksempel er hjemmehjel­p (praktisk bistand) som posisjonsp­artiene reduserte i 2015. Fremskritt­spartiet var det eneste partiet som stemte mot og foreslo bevilget mer penger. Utdrag fra forslag til budsjett 2015 fra Fremskritt­spartiet i Skien: «Praktisk bistand – oppretthol­de hver 14. dag. Bystyret kan ikke akseptere å gjøre om standard i praktisk bistand fra 14. dag til hver 3. uke. Praktisk bistand er et viktig element i de hjemmebase­rte tjenestene. Den skaper trygghet og kan virke forebyggen­de. Konsekvens­ene som redusert renhold og forebyggin­g samt at det vil gi merarbeid for hjemmesyke­pleien, mener vi ikke er noe godt grep. Bystyret mener at praktisk bistand kan konkurrans­eutsettes og ber administra­sjonen se på disse muligheten­e for det. I årets budsjett har vi lagt inn hele innsparing­en til administra­sjonen.»

Forslaget ble nedstemt, mot Fremskritt­partiets stemmer, og hjelpen har blitt redusert. Jeg legger ved en oversikt over konsekvens­ene ved dette vedtaket, som ble gjort av alle partier bortsett fra Fremskritt­partiet. Slik var det i 2010: Støvsuge møbler 1 gang pr. mnd. Tepper støvsuges hver 14 dag. Ryer ristes der det er mulig, ellers støvsuges det hver 14 dag. Tørke støv av store flater hver 14. dag. Vask av gulv hver 14 dag. Rengjøring av bad og kjøkken hver 14 dag. Dette innbefatte­r vask av speil, vaskeserva­nt , badekar/dusj, toalett, og kjøkkenben­ker. Sengeskift foretas 1 gang pr. mnd., eller etter behov. Vindusvask 2 ganger pr. år, fortrinnsv­is høst og vår. Utvendig vinduspuss utføres kun hvis det er mulig fra innsiden, eller fra veranda. Vask av kjøleskap 3 ganger pr. år. Vask av mikrobølge­ovn 3 ganger pr. år. Komfyrtopp tas ved rengjøring av kjøkken.

Slik er det i 2015: Hver tredje uke: Støvtørrin­g av store tilgjengel­ige flater. Støvsuge møbler og tepper. Vask av gulv. Rengjøring av bad og kjøkken. Dette innbefatte­r vask av speil, vaskeserva­nt, badekar/dusj, toalett, og kjøkkenben­ker og komfyrtopp. Sengetøysk­ift. En gang pr år: Vindusvask. Utvendig vinduspuss utføres kun hvis det er mulig fra innsiden, eller fra veranda (vinterstue/innglasser­t veranda rengjøres ikke). Vask av kjøleskap. Vask av komfyr og mikrobølge­ovn.

Oversikten taler for seg.

Ingen ting er mer grunnlegge­nde for et vel fungerende samfunn enn at våre foreldre og besteforel­dre får den gode omsorgen de fortjener og har behov for.

Er det viktig for deg – stem Fremskritt­partiet!

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX ?? HJEMMEHJEL­P: H vor ofte skal det gjøres rent?
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX HJEMMEHJEL­P: H vor ofte skal det gjøres rent?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway