Varden

Begynte som facebooksp­øk

- Morten.skifjeld@varden.no

Det som startet som litt tullprat endte med at åtte damer som trener sammen i Langesund skal delta i Viking Race lørdag. Åtte spreke voksne damer tok utfordring­en på strak arm da en av arrangøren­e, Andreas Dietzel (opprinneli­g fra Stathelle), utfordret dem.

Lørdag stiller de på startstrek­en i Viking Race Midgard, et hinderløp over fem kilometer.

Overtalt

Ingunn Vollen var dagmamma for Andreas Dietzel da han var barn.

– Som arrangør av Viking Race var Dietzel ute etter frivillige hjelpere til arrangemen­tet. For en stund tilbake møtte jeg Andreas på trening, og sa jeg kunne hjelpe til. Da svarte han at du skal ikke hjelpe til, men delta, og da sendte jeg ut en melding på facebook hvor jeg sa at dette er vel noe for oss. Slik har snøballen rullet i gang, sier Ingunn Vollen.

– Ni jenter var det som startet på prosjektet, men noen har blitt skadet så nå er vi åtte igjen som skal delta i Viking Race Midgard i Oslo lørdag. Vi trener sammen på Nr1Fitness i Langesund, og har hatt noen felles treninger utenom.

Spennende

Viking Race er en tøff utfordring hvor man skal passere mange hinder og må både klatre og krype i tillegg til å løpe.

– For oss er det veldig spennende. Vi vet jo ikke noe om hvilke typer hindre vi skal passere.

– Målet vårt er å komme i mål uten skader og at vi alle skal hjelpe hverandre underveis. Og mest av alt at vi skal ha det gøy.

– Ingen av oss har vært med på noe sånt tidligere så det er veldig spennende for oss alle, sier Ingunn Vollen.

Treningsve­nninner

Alle de åtte som skal til Oslo lørdag trener mer eller mindre sammen i Skjærgårds­hallen.

– Vi trener mye alene, men har hatt en del felles økter. Hele tiden prater vi sammen om utviklinge­n vi har. Ikke alle trener på samme måte, men over halvparten av oss driver med vanlig styrketren­ing. Og det er gøy å trene, avslutter jentene.

 ?? FOTO: MORTEN SKIFJELD ?? SPREKE DAMER: Charlotte Rønningen, Ann Torhild Flaten, Marit Rørdal Karlsen, Ingunn Vollen, Liv Monica Glorvigen og May Linn Heimholt hadde felles trening mandag.
FOTO: MORTEN SKIFJELD SPREKE DAMER: Charlotte Rønningen, Ann Torhild Flaten, Marit Rørdal Karlsen, Ingunn Vollen, Liv Monica Glorvigen og May Linn Heimholt hadde felles trening mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway