Varden

Pus overlevde både «avliving» og Rjukanfoss­en

-

Kattungen Pernille til Horten-jenta Annette Løken (5) er landets tøffeste! Under et besøk på Rjukan måtte veslepusen bruke opp ett av sine ni liv da politiet forsøkte å avlive den og deretter kastet den i Rjukanfoss­en.

Nesodden-gutten tok katten med seg hjem. Heldigvis hadde Pernille i mellomtide­n blitt rikskjendi­s etter at en hovedstads­avis hadde snappet opp historien. Pål Berg så artikkelen og ringte til familien Løken i Horten. Gjett om overraskel­sen, og gjensynsgl­eden, var stor da gjenforeni­ngen var et faktum!

Politiet nektet, men bekreftet

Kattungen på 10 uker forsvant fra sine «pleieforel­dre» på Rjukan en torsdag, og de ringte politiet for å etterlyse den lørdagen etter.

– Pernille hadde halsbånd med både navn og telefonnum­mer til oss i Horten, så vi trodde politiet ville forstå at pusen var spesiell og ikke noen «gatekatt», sier Erik Løken.

Løkens fikk først til svar at man ikke visste om noen katt. Men etter annonse i lokalavise­n fikk de et anonymt tips om at politiet hadde drept katten. Det ble omsider bekreftet, og beklaget, da mor Mona Løken ringte til politimest­er Arve Schelver.

Nå innfører politiet på Rjukan nye rutiner for avliving av dyr, med bruk av veterinær.

 ??  ?? GJENFORENT: Fem år gamle Annette Løken ble gjenforent med kattungen Pernille etter at den utrolige dyrehistor­ien fikk en lykkelig, men helt uventet, slutt da Pål Berg fant katten og sporet opp eierne.
GJENFORENT: Fem år gamle Annette Løken ble gjenforent med kattungen Pernille etter at den utrolige dyrehistor­ien fikk en lykkelig, men helt uventet, slutt da Pål Berg fant katten og sporet opp eierne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway