Varden

Klart for Ingenting

Rockemenn fra Rogaland og fire lokale band skal sørge for en helaften med rock i Brekkepark­en.

- Vendy.berg.hegle@varden.no

Det er ikke sånn at Brekkerock ikke har klart å skaffe noen til å avslutte rockekveld­en i Brekkepark­en 5. september, selv om det står «Ingenting» øverst på plakaten.

– Ikke fest uten Ingenting

De har fått rockebande­t Ingenting fra Sandnes til å ta turen til Skien.

– Etter at vi slapp headlinere­n før helga, har jeg prata med man- ge som er fornøyde, sier Thomas Westgård, som er en viktig del av den harde kjernen som steller i stand Brekkerock på dugnad år etter år.

– Det er noen som mener de ikke har hørt om dem, men hvis jeg setter på en låt kan de teksten. For å si det på en annen måte, har du ikke hørt Ingenting, har du ikke vært på fest, sier Westgård.

Bandet har norske tekster, og synger på dialekt. De har mer eller mindre holdt på siden 80-tallet, med unntak av noen års pause på slutten av 90-tallet.

Fire lokale

Minst like viktig som å få headlinere­n på plass, er å ha en god miks av lokale rockemusik­ere på scenen, ifølge Westgård. I løpet av kvelden serverer ungdommene i TwoForks, Maple Station, Korrupte Konger fra Porsgrunn og Aftenmenn rock i ulike varianter.

– Aftenmenn trekker nok minst like mange som Ingenting denne kvelden, sier Westgård, og opplyser Larviksban­det Maple Station har nå fått en ny vokalist, Ragni Hovland fra Skien.

–Det blir spennende å høre hvordan det låter, sier Westgård.

Håper 400 gjester

I fjor satte Brekkerock publikumsr­ekord med over 400 betalende gjester. De andre årene har besøkstall­et ligget et sted mellom 200–350 besøkende.

– Jeg håper så klart at minst 400 tar turen i år også, men i fjor hadde vi jo storfint besøk av Sverige med Mustach, sier Westgård.

Ungdommen åpner showet

Han forteller at det er ungdommen som åpner rockekveld­en den første lørdagen i september.

– Jeg har gitt TwoForks frie tøyler på scenen. De er en gjeng talentfull­e ungdommer, så det er jeg ikke det minste redd for å gjøre, sier arrangøren, og påpeker at han syns det er viktig å involvere de unge i det som skjer.

 ?? FOTO: PER-ÅGE ERIKSEN ?? PROGRAMMET ER KLART: Trond Krog Pedersen og Thomas Westgård er to av ildsjelene bak dugnadsfes­tivalen Brekkerock. Nå er programmet for årets utgave klart. Her er de to på Brekkerock i 2013, hvor blant andre El Doom & The Born Electric spilte.
FOTO: PER-ÅGE ERIKSEN PROGRAMMET ER KLART: Trond Krog Pedersen og Thomas Westgård er to av ildsjelene bak dugnadsfes­tivalen Brekkerock. Nå er programmet for årets utgave klart. Her er de to på Brekkerock i 2013, hvor blant andre El Doom & The Born Electric spilte.
 ?? FOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG ?? AFTENMENN: Fire lokale band tar turen til Brekkerock i år, blant dem Aftenmenn. Her fra i Ibsenhuset i fjor.
FOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG AFTENMENN: Fire lokale band tar turen til Brekkerock i år, blant dem Aftenmenn. Her fra i Ibsenhuset i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway