Varden

Plakattopp­er i Mississipp­i

- Helge.ottesen@varden.no

Rita Engedalen toppet plakaten sammen med William Bell på festival i Clarksdale, Mississipp­i. Rita inviterte like godt Margit Bakken opp på scenen også.

En lokal kjendis

Sunflower River Blues and Gospel Festival holdes i Notoddens «sister-city» Clarksdale hvert år helgen etter Notodden Blues Festival. Den avholdes på det gamle jernbanede­potet som nå huser det renommerte og prisbelønt­e Delta Blues Museum.

Rita Engedalen har blitt en lokal kjendis i byen, etter en rekke besøk. Hun har skrevet sanger derfra, blitt kjente med mange folk og tatt med kor fra byen på eget album.

Annonsert i Memphis

I år hadde de like godt plassert Rita som «headliner» sammen med William Bell. Store boards med deres portretter kunne sees, og til om med i avisen Memphis Flyer var det annonsert med bildene.

Tok like godt med seg flere

– Jeg var der uten band og ble litt nervøs. Så vi fikk Kenny Brown, som jeg hadde møtt på Notodden helgen før, til å øve litt med oss. Så jeg gjorde litt alene, litt sammen med Margit og litt med Kenny Browns band. Det funket det, forteller en hjemvendt Rita.

Uventet fokus

Rita Engedalen hadde med seg kollega Margit Bakken i Damer i Blues, de to gjorde en konsert tidligere på dagen i et telt, og publikum ble både imponert og overrasket over at de to formidlet de tøffe historiene til de kvinnelige bluespioné­rer i USA. Folk ble rørt til tårer, og damene fra Notodden solgte ut alle cd-ene de hadde med seg.

 ?? PRIVAT FOTO ?? PLAKATTOPP­ER: Rita Engedalen og Margit Bakken, med den andre headlinere­n William Bell. Bell avsluttet festivalen.
PRIVAT FOTO PLAKATTOPP­ER: Rita Engedalen og Margit Bakken, med den andre headlinere­n William Bell. Bell avsluttet festivalen.
 ?? PRIVAT FOTO ?? PÅ DEPOTET: Rita og Margit, sammen med Kenny Brown Band på hovedscene­n lørdagskve­lden.
PRIVAT FOTO PÅ DEPOTET: Rita og Margit, sammen med Kenny Brown Band på hovedscene­n lørdagskve­lden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway