Varden

Gjerpen knuste Byåsen i NM-finalen

Gjerpen stakk ifra Byåsen allerede i åpningsmin­uttene i NM J20 i Skien Fritidspar­k. Til slutt ble det 28–19 seier til de rødkledde.

- Morten Skifjeld morten.skifjeld@varden.no

Gjerpen ledet 5–0 før Byåsen scoret sitt første mål. Og de ledet da også 10–2 ganske tidlig i kampen. dermed skjønte hjemmepubl­ikum tidlig at Gjerpen nok ville bli norske mestere.

Da dommerne blåste av kampen sto det 28–19 på tavla, etter at Gjerpen ledet 16–6 halvveis.

Bedre og bedre

Gjerpen vant alle sine kamper under NM-helgen. Faktisk ble laget bedre og bedre for hver kamp.

– Jeg sa det etter puljespill­et at nå begynner NM. Jentene spilte veldig bra i sluttspill­kampene, og i finalen var det klassefors­kjell, smilte trener Ketil Arntzen etter kampen.

– Vi hadde nok en fordel at ale våre spillere har spilt mye sammen. Alle spiller i 1. divisjon, og er en sammensvei­set gjeng.

– Det positive synes jeg var at keeperen vår Marie Wågestad, som nesten ikke har spilt eller trent med oss står så bra. Jentene som spilte foran henne var også gode. I dag viste de muskler og i finalen var vi veldig gode bakover, skryter Arntzen.

Grep sjansen

Både Andrea Rønning og Dorthe Groa spilte bra i finalen. Begge 20-åringene gliste som en sol etter kampen.

– dette var siste sjansen for oss å være med på et mesterskap i al- dersbestem­te klasser. Det var utrolig deilig å ta gull, gliser de to bakspiller­ne fornøyd.

– Nå har jeg to NM-titler, ler Dorthe Groa.

– I garderoben før kampen bestemte vi oss for å gå knallhardt ut og feie Byåsen av banen. Det gjorde vi også. Underveis fant vi rytmen både i angrep og forsvar. Fordelen med oss er at hele laget kjenner hverandres styrke og svakheter. Det beviste vi vel i dag, smiler de to gullvinner­ne.

Samspill

– Samspillet vårt ble vel avgjørende i denne kampen. Vi trener jo sammen nesten hver dag. I tillegg er vi sterke, for vi har trent mye styrke og kondisjon.

– I dag holdt vi koken hele veien, og vi hadde et høyt laveste nivå i dag. – Når trodde dere på seier? – En skal jo ikke si det, men da vi gikk til pause og ledet med ti mål var jeg ganske sikker på at vi skulle vinne NM, smiler Groa.

– Gull smaker utrolig deilig, gliser begge jentene, som også vant NM i 2013.

 ?? BEGGE FOTO: MORTEN SKIFJELD ?? DEILIG SMAK: Andrea Rønning(bildet) og Dorthe Groa var begge enige om at gull smaker utrolig godt.
BEGGE FOTO: MORTEN SKIFJELD DEILIG SMAK: Andrea Rønning(bildet) og Dorthe Groa var begge enige om at gull smaker utrolig godt.
 ??  ?? MESTERNE: Andre a Rønning, Ama lie Ørland, Caroline Helgesen, Vilde A. Vinje, Katrine Lillevik, Dorthe Groa, Maren Tollefsen
MESTERNE: Andre a Rønning, Ama lie Ørland, Caroline Helgesen, Vilde A. Vinje, Katrine Lillevik, Dorthe Groa, Maren Tollefsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway