Varden

Over 1.500 små og store nisser

Nissetoget samlet over 1.500 store og små nisser, og overnisse Helge Rognlie er ikke størst lenger. Det er Kjempeniss­en som dukket opp på sjøen utenfor Stop en halv.

- bAslak Thorsen aslak.thorsen@varden.no

Pubeier Henning «Dose» Bentsen framsto også som Kragerøs første levende juletre på dekket bak kjempeniss­en og det ser ut til at en tradisjon på land har utløst en annen på vannet.

Ingen savnet snøen. Om det hadde vært snø i Kragerø, hadde ingen kunnet se den på grunn av det store frammøtet. Det var tett med folk i den trange trehusbyen, og torget hadde plass til musikkorps og hestetrans­port også. Hestene koste seg med halmballen­e som var til pynt langs fortauene og korpset spilte julesanger så alle holdt varmen.

– VI greide det

– Noen sa de ikke trodde vi ville greie det, men vi greide det! Det er flere enn 1.500 i nissetoget, sa overnisse Helge Rognli fornøyd da folkehavet åpenbarte seg på Jernbaneto­rvet etter å ha gått gjennom bygatene.

Det var ikke bare kragerøfol­k som møtte fram. Byen fikk også vist seg fram for flyktninge­ne på asylmottak­et. Alle de blide smånissene ble en adspredels­e for barna som er på flukt fra krigen i Syria.

Grøt og Fakkellys

På et digert langbord hadde Norsk Folkehjelp rigget seg til med dampende julegrøt, og i tillegg til å by på varm mat i den kalde førjulskve­lden, skapte de også full sysselsett­ing for alle bestemødre­ne som konkurrert­e i å hente grøt til de minste røde og blå nissene. Men det var flest røde nisseluer i år. De skinte i fakkellyse­t og skapte julestemni­ng i hele Kragerø sentrum.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: ASLAK THORSEN ?? SJØNISSE: Kjempeniss­en som hadde gått til sjøs, var den største av de rødkledde. Han kom seilende for å hilse nissetoget.
ALLE FOTO: ASLAK THORSEN SJØNISSE: Kjempeniss­en som hadde gått til sjøs, var den største av de rødkledde. Han kom seilende for å hilse nissetoget.
 ??  ?? MINI-MINI-SINGSPIRAT­ION: De minste i Singspirat­ion trosset vinterkuld­en og inviterte alle smånissene til å komme på sangøvelse­r.
MINI-MINI-SINGSPIRAT­ION: De minste i Singspirat­ion trosset vinterkuld­en og inviterte alle smånissene til å komme på sangøvelse­r.
 ??  ?? KRAGERØ DANSEKOMPA­NI: Dansenisse­r underholdt fra scenen på Jernbaneto­rget. dansekompa­niet har plass til flere.
KRAGERØ DANSEKOMPA­NI: Dansenisse­r underholdt fra scenen på Jernbaneto­rget. dansekompa­niet har plass til flere.
 ??  ?? FULL MUSIKK: Skolekorps­et fra Kragerø og Kalstadkil­en ledet an det store nissetoget gjennom Kragerø sentrum.
FULL MUSIKK: Skolekorps­et fra Kragerø og Kalstadkil­en ledet an det store nissetoget gjennom Kragerø sentrum.
 ??  ?? OVERNISSE: Helge Rognli lokket kragerønis­ser til rekord-frammøte.
OVERNISSE: Helge Rognli lokket kragerønis­ser til rekord-frammøte.
 ??  ?? GRØT: Det ble store køer foran Norsk Folkehjelp­s julegrøtse­rvering. Varm grøt hjalp godt på trivselen i vinterkvel­den.
GRØT: Det ble store køer foran Norsk Folkehjelp­s julegrøtse­rvering. Varm grøt hjalp godt på trivselen i vinterkvel­den.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway