Varden

Innrømmer knivran

Lørdag morgen ble en ansatt på Statoil Nylende knivranet. En mann ble pågrepet nær sitt hjem natt til søndag. Han har innrømmet.

- Lena Beathe Arneberg Nils Skumsvoll Elisabeth Hvitsten

Mannen erkjente å ha ranet bensinstas­jonen i avhør søndag ettermidda­g. Det bekrefter politiadvo­kat Tine Henriksen, og forteller at raneren har vært samarbeids­villig. – Han har forklart seg grundig. Henriksen ønsker ikke å gå inn på detaljer om mannens forklaring søndag kveld. Mannen er 35 år og bosatt i Skien.

Alene på jobb

Det var lørdag i 08.30-tiden knivranet på Statoil-stasjonen, like ved togstasjon­en, skjedde.

Det sto en mann i kassa i forretning­en da raneren gikk inn døra. Gjerningsm­annen ventet til de andre kundene i lokalet hadde reist, før han slo til.

Han spaserte da mot den ansatte bak skranken, trakk fram en kniv og sa «Dette er et ran!».

Den ansatte var alene på jobb da raneren slo til. Knivranere­n har selv forklart til politiet at han fikk med seg mellom 4.000 og 5.000 kroner.

– Vi har ikke fått den konkrete summen ennå, men det skal være snakk om maks 5.000 kroner, sier Henriksen til Varden.

Kjenner raneren

Etter ranet spaserte 35-åringen ut fra bensinstas­jonen. Politiet hadde gode beskrivels­er av gjerningsm­annen fra overvåking­skamera og satte straks i gang med å lete etter han. Flere vitner meldte seg etter ranet.

Raneren er en kjenning av po- litiet. Da mørket la seg lørdag ettermidda­g, visste politiet hvem de var på jakt etter.

– Det var mye arbeid med å komme i kontakt med han. Jeg er ikke sikker på helt konkret hvordan han ble funnet, men han ble pågrepet i nærheten av hjemmet sitt, sier Henriksen.

Pågripelse­n skjedde uten dramatikk. Søndag kveld sitter mannen, som er siktet for ran, i varetekt.

Han blir framstilt for varetektsf­engsling mandag.

Ikke fysisk skadet

Den ansatte som var på jobb lørdag ble ikke fysisk skadet under knivranet.

Han er avhørt av politiet, og vil bli tatt hånd om av konsernet. Statoil har rutiner for å ivareta dem som blir utsatt for ran.

– Vi har en del verktøy for å håndtere slike situasjone­r. De ansatte har også vært på ranskurs. Når det først skjer er det jo selvsagt helt individuel­t hvordan man takler det i ettertid, og det skal vi bruke tid på å bearbeide, sier Øyvind Sebu Miland, franchiset­aker på Nylende-stasjonen. Miland hadde en tøff lørdag. – Dette er det verste man kan høre som sjef. Man tenker bare på dem som må oppleve slike ting som dette. Penger betyr ikke noe i en slik situasjon. Jeg tenker bare på den ansatte.

Stasjonen på Nylende har ikke blitt ranet så lenge Miland har vært daglig leder.

– Heldigvis har vi vært forskånet for dette fram til nå. Det var en tøff dag, det må jeg bare si.

 ?? FOTO: LENA BEATHE ARNEBERG ?? RANET: Statoil Nylende i Skien ble utsatt for knivran lørdag morgen. Raneren spaserte deretter ut.
FOTO: LENA BEATHE ARNEBERG RANET: Statoil Nylende i Skien ble utsatt for knivran lørdag morgen. Raneren spaserte deretter ut.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? FØLGER OPP: Daglig leder Øyvind Miland sier den ansatte blir fulgt opp av Statoil.
FOTO: PRIVAT FØLGER OPP: Daglig leder Øyvind Miland sier den ansatte blir fulgt opp av Statoil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway