Varden

Jarstein holdt nullen

Hertha Berlin har vært den store overraskel­sen i årets Bundesliga, og laget fortsatte å imponere da Darmstadt ble banket 4-0 på bortebane lørdag.

-

Både Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred startet da Hertha igjen viste at vårens nedrykkska­mp ikke kommer til å bli gjentatt denne sesongen.

Vedad Ibisevic (2), Marvin Plattenhar­dt og Salomon Kalou scoret målene som gjør at hovedstads­klubben ligger an til plass i mesterliga­en.

Jarstein holdt buret rent for femte gang i serien denne sesongen, mens Skjelbred ble byttet ut noen få minutter før slutt.

Helsvart for Nortveit

Alt gikk galt for Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengla­dbach da Bayer Leverkusen kjørte over dem og vant 5-0 i lørdagens kamp.

To mål av Stefan Kiessling og hat trick av Javier Hernández ga hjemmelage­t en fantastisk 5-0-seier og kontakt i kampen om mesterliga­plass.

Nordtveit spilte hele kampen som midtstoppe­r.

Det sto 1-0 til under halvtimen gjensto av kampen, og da åpnet slusene seg.

Kiessling hadde gitt Leverkusen ledelsen etter halvtimen, men da Hernández la på til 2-0, kollapset Mönchengla­dbach.

Det gikk fra 1-0 til 5-0 på 13 minutter, og tapet gjør at Mönchengla­dbach faller ut av topp fire i Bundesliga.

Nyland på benken

Serieleder Bayern München fikk det tøffere enn ventet mot Ingolstadt, men rodde i land seieren med to mål i annen omgang.

Storscorer Robert Lewandowsk­i og Philipp Lahm scoret hvert sitt mål i 2-0-seieren.

Dermed er Bayern på vinnerspor­et igjen etter 1-3-tapet for Borussia Mönchengla­dbach forrige helg.

Landslagsk­eeper Ørjan Håskjold Nyland satt på benken for Ingolstadt igjen.

Laget har bare to seirer på de siste ti, og ligger på 12.-plass.

Etter åtte seriekampe­r uten seier kunne Hoffenheim endelig juble for tre poeng igjen da Stuttgart ble slått 1-0 på hjemmebane lørdag.

Spilte hele kampen

En friskmeldt Tarik Elyounouss­i spilte sin tredje seriekamp fra start på rad, og nordmannen fikk være på banen i samtlige 90 minutter.

Det var en sekspoengs­kamp mot dumpekandi­dat Stuttgart, og seieren gjør at Hoffenheim igjen har kontakt med lagene oppover på tabellen.

De tok også steget vekk fra sisteplass­en i serien.

?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TRYGG: Rune Almenning Jarstein holdt buret rent i lørdagens kamp mot Darmstadt. Hertha Berlin vant til slutt 4-0.