Varden

Overlegen og forslått

Henrik Kristoffer­sen vant verdenscup­rennet i slalåm i Val d’Isere søndag. Nordmannen knuste toer Marcel Hirscher med over ett sekund.

-

Vanligvis er det østerriksk­e Hir- scher som står på toppen av seierspall­en med god margin i de tekniske disiplinen­e, men søndag var rollene byttet om. Kristoffer­sen vant med 1,09 på verdenscup­lederen.

– Det ble kanskje en suveren seier til slutt. Jeg håper ikke at det blir sist gang. Det er klart det kjennes bra å være foran Hirscher. Han er en av verdens beste alpinister gjennom tidene, sier Kristoffer­sen til NTB.

Gnistret

Fra startnumme­r én kjørte Kristoffer­sen gnistrende i første omgang. Ingen var i nærheten av å matche 21-åringens strålende kjøring. Konkurrent etter konkurrent måtte gni seg i øynene da de kom i mål og så den store differanse­n til nordmannen, men Kristoffer­sen så misfornøyd ut i målområdet.

– Jeg vet egentlig ikke hva jeg var. Jeg hadde bare en dårlig følelse da jeg kom i mål, sier Kristoffer­sen

Også i annen omgang kjørte Kristoffer­sen meget godt. Kun Hirscher hadde bedre omgangstid.

– Det var en bra dag. Det er det ikke noe tvil om, sier Kristoffer­sen.

I lørdagens storslalåm­renn falt alpinisten fra Rælingen fra en topplasser­ing i storslalåm. Foran start var han usikker på hvordan det ville slå ut.

– Jeg var litt forslått, men bortsett fra det gikk det greit. Når du kjører har du så mye adrenalin at du ikke kjenner det, sa Kristoffer­sen.

Solevåg falt

Nærmest etter første omgangen fulgte Sebastian Foss Solevåg. 24-åringen imponerte stort med sin offensive kjøring og kom i mål 33 hundredele­r bak lagkamerat­en. I annen omgang hektet nordmannen tidlig i løypa og kom aldri i mål.

Storfavori­tten Marcel Hirscher var hele 1,66 bak Kristoffer­sen etter første omgang. Nærmeste ikke-norske var franske Alexis Pinturault på tredjeplas­s. Franskmann­en hadde 79 hundredels­sekunder opp til alpinisten fra Rælingen.

Tyske Felix Neureuther ble nummer tre i rennet. Jonathan Nordbotten endte på 16.-plass.

 ?? FOTO: REUTERS, NTB SCANPIX ?? VANT: Henrik Kristoffer­sen suste inn til overlegen seier i Val d’Isere.
FOTO: REUTERS, NTB SCANPIX VANT: Henrik Kristoffer­sen suste inn til overlegen seier i Val d’Isere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway