Varden

Enkelt for Arsenal

Scoringer av Olivier Giroud og Aaron Ramsey sikret en grei 2-0-seier for Arsenal borte mot Aston Villa søndag. Londonlage­t tok med det over ledelsen i Premier League.

-

Til tross for store skadeprobl­emer, gikk det meste på skinner for manager Arsène Wenger og hans Arsenal mot tabelljumb­o Aston Villa. Uten sentrale spillere som Alexis Sánchez, Mikel Arteta, Santi Cazorla, Francis Coquelin, Tomás Rosický, Danny Welbeck og Jack Wilshere ble det likevel en komfortabe­l seier.

– Det har vært en strålende uke for oss, oppsummert­e Wenger overfor Sky Sports. Arsenal tok seg onsdag videre til sluttspill­et i mesterliga­en med 3-0-seier over Olympiakos.

For Aston Villa ble vondt til verre. Med søndagens tap er det nå 15 kamper på rad uten seier for Birmingham-laget. Aldri har klubben opplevd en verre periode.

Giroud i 50

Allerede før ti minutter var passert sendte Giroud gjestene i ledelsen fra straffemer­ket. Målet var franskmann­en 50. i Premier League. Theo Walcott ble tilsynelat­ende hindret av Alan Hutton, og etter noen sekunders betenkning­stid pekte dommer Kevin Friend på ellevemete­ren.

Sju minutter før pause doblet Aaron Ramsey ledelsen etter vakkert overgangss­pill. Mesut Özil var som tolv ganger tidligere denne sesongen servitør.

I annen omgang var det vertene fra Birmingham som hadde de største sjansene, men verken Rudy Gestede, Scott Sinclair eller Leandro Bacuna maktet å overliste sisteskans­e Petr Cech. Tsjekkeren mellom stengene hos Arsenal tangerte for øvrig David James’ Premier League-rekord med 169 kamper uten baklengs.

Sterke i troen

Dermed endte det 0-2 på Villa Park. Trepoenger­en løfter Arsenal til førsteplas­s på tabellen. Leicester kan ta tilbake ledelsen med seier over Chelsea mandag kveld.

– Vi har tro på at vi har en mulighet til å vinne tittelen. Vi har vist hva vi kan få til i en hektisk del av sesongen. Nå må vi bare beholde fokuset og troen, sa Ramsey. (NTB)

?? FOTO: REUTERS / NTB SCANPIX ?? MÅLTJUV: Olivier Giroud scoret Arsenals første mål mot Aston Villa.