Varden

God grunn til å smile

Uttrykket «stinn brakke» blir nærmest for en underdrive­lse å regne. Søndag kveld var Skien kirke bokstaveli­g talt stappfull av folk.

- Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

SKIEN Julen i ord og toner Skien kirke Fullt hus

Julen i ord og toner hadde de valgt å kalle arrangemen­tet, som har blitt en hyggelig tradisjon i Skien kirke når det nærmer seg den store høytiden.

Søndag kveld var det svært trangt om plassen, selv på galleriene i kirken, der Telemark symfoniork­ester sammen med Skien kantori, To Spir og skolekoret ved musikklinj­a på Skien videregåen­de skole inviterte til et mildt sagt sammensatt program.

Folk ble henvist til å sette seg både langs sidene og oppe på galleriet i den romslige kirken, og enda var det svært trangt om plassen. Folk lot seg imidlertid ikke irritere av lite armslag, vel vitende om at de hadde flere musikalske høydepunkt i vente.

Tett program

I anledning Lucia-dagen var det jentekoret fra den tidligere nevnte skole som innledet kvelden, med å vandre nedover kirkegulve­t. Med tente lys og vakre stemmer satte de tonen for en flott kveld, før sokneprest Gunnar Thelin fikk æren av å ønske velkommen.

– Jeg har faktisk gått et dirigentku­rs i sin tid, men jeg tror likevel jeg skal overlate dirigentst­okken til Kenneth her, spøkte han, og lot dirigent Kenneth Hoås Gudmundsen entre podiet.

Begeistret publikum

Han lot seg ikke be to ganger, og serverte så et resitativ til Glory to god (Händel), med god hjelp fra solist Rannveig Vindesnes og Skien symfoniork­ester. Så var det Skien Kantori sin tur til å stemme i, som resulterte i en rungende versjon av den velkjente hymnen.

Publikum lot seg umiddelbar­t begeistre, og applausen satt løst fra første stund.

Videre sto både velkjente julesanger og klassiske mesterverk av kjente og for undertegne­de ukjente komponiste­r på pro- grammet.

Det var nok kun et mindretall av publikumme­rne som ikke kom i julestemni­ng etter å ha bivånet konserten i Skien kirke søndag kveld. For mange er det å gå på minst en julekonser­t nærmest obligatori­sk for å komme i den rette stemningen.

 ?? ALLE FOTO: NILS SKUMSVOLL ?? VAKKERT: Koret fra Skien videregåen­de skole bidro sterkt i samarbeid med Telemark symfoniork­ester og de andre korene som inviterte til konsert i Skien kirke søndag kveld.
ALLE FOTO: NILS SKUMSVOLL VAKKERT: Koret fra Skien videregåen­de skole bidro sterkt i samarbeid med Telemark symfoniork­ester og de andre korene som inviterte til konsert i Skien kirke søndag kveld.
 ??  ?? TETT PROGRAM: Med tre kor og ett symfoniork­ester blir det trangt om plassen både foran og bak scenen. Her er det To Spir som synger.
TETT PROGRAM: Med tre kor og ett symfoniork­ester blir det trangt om plassen både foran og bak scenen. Her er det To Spir som synger.
 ??  ?? BREDT SMIL: Dirigent Kenneth Hoås Gudmundsen måtte bare smile over responsen fra de flere hundre fremmøtte i Skien kirke.
BREDT SMIL: Dirigent Kenneth Hoås Gudmundsen måtte bare smile over responsen fra de flere hundre fremmøtte i Skien kirke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway