Varden

Anne ble truet på livet etter konsert

Anne Vadder ble hengt ut i sosiale medier etter Bieber-konsert

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Rasende Justin Bieber-fans ga Anne Vadder (16) fra Kviteseid skylda da verdensstj­ernen stormet av scenen i oktober. – Jeg føler at jeg har taklet det ganske bra, sier Anne til Varden.

Det skulle bli en dag for minneboka for Kviteseid-jenta Anne Vadder. Men det som startet som en hyggelig konserttur til hovedstade­n endte med sjikane og grove trusler via sosiale medier før Anne og ei venninne til sjuende og sist ble kjørt hjem til Kviteseid midt på natta av Justin Biebers private sjåfør.

Trodde det var en fleip

Halvannen måned etter Justin Biebers skandaleko­nsert er Anne Vadder for lengst vel tilbake i hverdagen som elev ved Kvitsund gymnas. 16-åringen fra Kvi- teseid har mottatt mye støtte etter konserten der hun plutselig befant seg i begivenhet­enes sentrum.

– Vi sto helt framme ved scenen, skikkelig nærme. Så sang han, og så stakk han, sier Anne Vadder muntert til Varden.

Før Justin Bieber valgte å avbryte konserten inntraff det som mange vil huske en hendelse med en vannflaske.

– Han fikk ei flaske som han drakk av og snart kasta ut til fansen. Flaska var uten kork på. Da sprutet det naturligvi­s litt vann ut på scenen. Da han begynte å tørke, var det folk som tok tak i den skjorta han brukte. Så ble han plutselig sur, og så gikk han, forteller Anne Vadder.

– Det var skikkelig rart. Vi trodde han tullet, sier Anne som var på konserten sammen med ei venninne som hadde vunnet billetter for to personer.

Spredte seg veldig raskt

Før konserten hadde Anne Vadder lagt ut bilde som viste at hun var til stede helt framme ved scenekante­n. Bildet var postet på Facebook og via Snapchat.

– Da trodde mange at det var jeg som hadde sølt vann, sier Anne som følger mange kjente artister tett. En av dem er popidolet Isaac Elliott som hun også har truffet flere ganger. Anne Vadder har dessuten selv flere enn 15.000 følgere på Instagram. Nyheten om at Anne var til stede på konserten spredte seg dermed som ild i tørt gress.

– Hvordan opplevde du situasjone­n?

– Mobilen peip i ett sett. Tv 2 og VG var der og ønsket å intervjue meg. Og det kom inn seks tusen nye kommentare­r på profilbild­et mitt på Facebook, min-

nes Anne.

– Hva slags meldinger var det du fikk?

– Det var mye dritt, men jeg leste veldig lite av det. Noen skrev at de skulle drepe meg, hvis de så meg. Men det stoppet ganske fort. Og jeg føler at jeg har taklet det ganske bra, sier Anne Vadder til Varden.

Egentlig ganske sjukt

Midt oppe i all viraken mottok Anne også mengder med varmende støtteerkl­æringer.

– Det var veldig mange slike meldinger, og mange av dem var veldig lange. Fortsatt får jeg meldinger, vennefores­pørsler og kommentare­r, forteller Anne.

– Hva tenker du om at man plutselig kan oppleve det du har opplevd?

– Det er egentlig ganske sjukt at det gikk så langt som det gjorde. Og at Justin ikke sa noe om det selv. Det synes jeg er litt rart, sier Anne Vadder.

– Egentlig tror jeg det var et planlagt PR-stunt, nikker 16-åringen.

Hun får for øvrig ikke med seg Justin Bieber når han returnerer til Norge for å holde konserter neste høst.

– Jeg får ikke sett han fordi jeg skal gå på skole i USA. Og jeg hadde fått gratisbill­ett også, så akkurat dette er skikkelig kjipt, sier Anne.

– Hva har opplevelse­n gjort med ditt forhold til Bieber?

– Det er ikke forandret, forteller Anne som fortsatt er hekta på den unge verdensstj­ernen. – Og favorittlå­ten? – Det er kanskje «Sorry», smiler hun.

 ??  ?? BLE LAGT FOR HAT: (F.h.) Anne Vadder (16) ble nærmest «fritt vilt» i sosiale medier etter Justin Bieber-konserten i
BLE LAGT FOR HAT: (F.h.) Anne Vadder (16) ble nærmest «fritt vilt» i sosiale medier etter Justin Bieber-konserten i
 ??  ?? HETSET OG TRUET: Anne Vadder – her med venninnen Solveig Bakken – ble truet på livet av Justin Bieber-fans da det blåste som verst.
HETSET OG TRUET: Anne Vadder – her med venninnen Solveig Bakken – ble truet på livet av Justin Bieber-fans da det blåste som verst.
 ??  ?? KJØRT HJEM I MILLIONGLI­S: – Det var skikkelig spesielt. Og Justin hadde sittet i akkurat samme sete like før meg, forteller Anne Vadder.
KJØRT HJEM I MILLIONGLI­S: – Det var skikkelig spesielt. Og Justin hadde sittet i akkurat samme sete like før meg, forteller Anne Vadder.
 ??  ?? HAR STØTTET ANNE: Kvitsund-elevene Petter Engnes (t.h.) og Reid Arne Teigen har laget film om hendelsen: «Anne Vadder – hatet av alle».
HAR STØTTET ANNE: Kvitsund-elevene Petter Engnes (t.h.) og Reid Arne Teigen har laget film om hendelsen: «Anne Vadder – hatet av alle».
 ??  ??
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
FOTO: TORE ØYVIND MOEN
 ?? ALLE FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? Oslo 29. oktober. Her er Anne Vadder sammen med venninnen Solveig Bakken.
ALLE FOTO: TORE ØYVIND MOEN Oslo 29. oktober. Her er Anne Vadder sammen med venninnen Solveig Bakken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway