Varden

Bertoni viser lovende takter

For 399 kroner kan du sikre deg en andel i folkeheste­n Bertoni. Ifølge trenerne kan det vise seg å bli en lønnsom investerin­g.

-

Trenerne Kristin og Simen Bjørbæk Jessen tror på Bertoni og mener den unge folkeheste­n har stort potensial for å vinne løp.

Treåringen har til nå kjørt inn til sammen 73.500 kroner etter at det har vunnet to av åtte starter.

Stort potensial

– Det er hest vi har veldig trua på. Den blir bare bedre og bedre, og hvis den fortsetter å utvikle seg som vi håper og tror kan det bli moro framover, sier Simen Bjørbæk Jessen.

Sammen med kona Kristin har han tatt på seg ansvaret med å trene Klostersko­gens Folkehest 2016. Hun legger heller ikke skjul på at hingsten trolig har en stor framtid foran seg.

– Han er ung og lovende og jeg blir ikke veldig overrasket om han kjører inn bra med penger allerede neste år. Det er en hest med et stort potensial.

Foreløpig har andelssalg­et gått bra.

Andelene gå unna

– Vi har vel egentlig ikke lov til å si hvor mange andeler vi har solgt, men med tanke på at salget startet 1. desember må vi vel kunne si at vi har solgt ganske greit.

Det betyr at det fortsatt er mulig å sikre seg en andel eller to.

– Det er det, men andelene går unna, så de som er interesser­te bør nok ikke drøye for lenge, sier Kristin.

Hun viser blant annet til at de på Forus solgte ut samtlige 1000 andeler på rundt 12 timer.

– Det er nok rekord, men det er mange travintere­sserte her i distriktet også, så det kan nok være at vi selger ut etter hvert.

Sosialt

Duoen var også trenere for Folkeheste­n Hamblers Amigo i 2013.

– Det var faktisk veldig moro. Vi ble kjent med mange hyggelige mennesker som vi kanskje aldri ville blitt kjent med hvis ikke det hadde vært for Folkeheste­n. Så vi gleder oss veldig, sier Simen.

Han understrek­er at det å være andelseier ikke krever at en har peiling på hest.

– Nei, vi tar oss av alt som har med det sportslige å gjøre, så dette er noe den vanlig mann i gata kan være med på. Vi har mange eksempler på folk som ikke har hatt noe med hestesport­en å gjøre før de ble andelseier­e, men som er blitt veldig glade i sporten. Det er litt annerledes å se et travløp når er med å eie hesten, avslutter Simen Bjørbæk Jessen.

b Pål Lundsholt

pal.lundsholt@varden.no

 ??  ??
 ??  ?? OPTIMISTER: Kristin og Simen Bjørbæk Jessen har trua på Bertoni som er Klostersko­gens Folkehest 2016. – Det er en ung og lovende hest og vi bli ikke veldig
OPTIMISTER: Kristin og Simen Bjørbæk Jessen har trua på Bertoni som er Klostersko­gens Folkehest 2016. – Det er en ung og lovende hest og vi bli ikke veldig

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway