Varden

Luekrangel endte med vold

-

AKTOR:

Den 43 år gamle mannen fikk ikke gå i fred da han entret sportspube­n ved Gaustablik­k, iført en ekte, russisk bjørneskin­nslue.

TINN Nylig møtte mannen fra Osloområde­t i Aust-Telemark tingrett, tiltalt for vold.

Slang kommentare­r

Historien startet med at tiltalte kom inn på serverings­stedet ved et skisenter i Tinn kommune rundt midnatt den 25. januar i år, med det tidligere nevnte plagget på hodet.

Etter kort tid kom det til drittsleng­ing mellom 43-åringen og en annen gjest. Sistnevnte innrømmer å ha kalt hodeplagge­t til mannen for «bjørnefitt­e». Det blir også påstått at han kom med bemerkning­er knyttet til bæreren av hodeplagge­ts nord-norske dialekt.

Hva som så skal ha skjedd, er de to partene svært uenige om. Den fornærmede hevder at mannen med bjørneskin­nslue plutselig slo han med et ølglass inne på toalettet, etter at han var ferdig og gikk mot en servant for å vaske hendene.

«Slå meg da, slå meg da»

Tiltaltes forklaring var at den andre gjesten skal ha stilt seg i veien for ham, ropt «slå meg da, slå meg da», og deretter slått han, samtidig som at en kamerat av fornærmede holdt han fast. For å komme seg ut av denne situasjone­n skal han så ha slått fornærmede med sin eneste ledige hånd (kameraten holdt den andre, journ.anm), som han også holdt glasset i.

«Meget trengt situasjon»

Aktor, Bjørn Bunkholt Sæter (bildet) mente at tiltalte kunne ha sluppet ølglasset før han slo, mens 43-åringen hevdet å nærmest ha slått som en ren refleks, uten å reflektere over at han holdt i et glass.

Slaget endte med at fornærmede fikk et kutt over venstre øye og et i tinningen som senere måtte sys.

En ordensvakt mener at fornærmede bevisst sperret døren for tiltalte, noe som i kombinasjo­n med blodspor funnet inne på toalettet førte til at retten valgte å stole på 43-åringens forklaring.

Saken endte med at tiltalte ble frifunnet på alle punkter, da de mener han befant seg i en «meget trengt situasjon, der tiden til å overveie handlingsa­lternative­r var mildt sagt meget begrenset».

Nils Skumsvoll

 ??  ?? Aktor i saken var Bjørn Bunkholt Sæter.
Aktor i saken var Bjørn Bunkholt Sæter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway