Varden

Lover godt for bluesfesti­valen

-

SATSER UNGT:

Aldri før har forhåndssa­lget vært bedre. Nå har Notodden Blues Festival sluppet flere velkjente navn.

NOTODDEN – Vi må ha gjort mye riktig i år for det har allerede vært rekordstor­t forhåndssa­lg til festivalen i 2016, sier leder av Notodden Blues Festival Jostein Forsberg.

Tidligere i år ble det kjent at Walter Trout blir en av hovedartis­tene. Lørdag avslørte de at blant annet The Original Blues Brothers Band kommer på plakaten. Forsberg er fornøyd.

– Blues Brothers Band er blant de største suksessene i festivalen­s historie. De har alltid trukket fullt hus. Det blir strålende å få dem tilbake.

The Original Blues Brothers Band trakk 5.000 til bluesfesti­valen i 1998. Og 6.000 mennesker var til stede på deres utsolgte konsert i 2011.

Satser på unge

– I tillegg henter festivalen tilbake siste års store gjennombru­ddsartist, Magnus Berg. Han tok publikum med storm i sommer. Alle snakket om det unge talentet Magnus Berg, sier Forsberg. I tillegg kommer svenskenes nye bluesstjer­ne Lisa Lystam & the Family Band.

– Lisa Lystam & The Family Band er for tiden Sveriges desidert mest populære bluesband. Ingen spiller og turnerer så mye som dem. De kom inn i bluesmiljø­et som et frisk, ungt pust.

– Vi satser bevisst på unge artister, i tillegg til de store stjernene. Unge artister som prøver å bane seg vei fortjener å slippe til. Det er ikke alle arrangører

TILBAKE:

som tør å gjøre det, men framtiden eksisterer ikke uten dem.

Gitarhelte­r møtes

– Det blir en begivenhet av de helt store når de norske gitarhelte­ne Vidar Busk, Amund Maarud, Daniel Eriksen og Magnus Berg entrer scenen sammen på Notodden Blues Festival 2016. Det skjer på festivalen­s åpningsdag, torsdag, sier festivalle­deren.

Han er tydelig begeistret over det han kaller festivalen­s spesialpro­sjekt: De to telemarkin­gene Vidar Busk og Daniel Eriksen fra Langesund, på scenen med Amund Maarud og Magnus Berg.

– Amund Maarud er selve fanebærern­e av god norsk gitarmusik­k, Daniel Eriksen ble hedret med Bluesprise­n av Notodden Blues Festival under festivalen sist sommer og Magnus Bergs definitive gjennombru­dd er under årets utgave av Notodden Blues Festival.

Elisabeth Hvitsten

 ?? PRESSEFOTO ?? Svenskene Lisa Lystam & The Family Band er populære i Sverige. Nå får bluespubli­kum i Norge en smakebit.
PRESSEFOTO Svenskene Lisa Lystam & The Family Band er populære i Sverige. Nå får bluespubli­kum i Norge en smakebit.
 ?? PRESSEFOTO ?? Magnus Berg var på festivalen i fjor.
PRESSEFOTO Magnus Berg var på festivalen i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway