Varden

Fikk pengene igjen ett er bomkjøp

Etter et tre år langt mareritt i det som skulle være drømmehuse­t, kan Gunnar Næsjø endelig flytte ut av boligen som kun har skapt ham trøbbel og store utgifter.

- b Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

SKIEN Nå er kjøpet hevet, og saken forlikt etter en lang kamp. For nøyaktig tre år siden flyttet Næsjø inn i sitt nyinnkjøpt­e hus på Limi litt utenfor Skien. Han betalte 2.400.000 kroner pluss omkostning­er og gledet seg til gode tider i huset som framsto som «skikkelige saker», ifølge ham selv.

Problemer

– Jeg trodde jo på det som sto i prospektet. Huset skulle vært godt isolert, og var energimerk­et «C», det hadde en fin peis, badene så fine ut og jeg trodde jeg hadde gjort et godt kjøp, forteller han.

Allerede første dag i huset, oppsto problemene.

- «Hjelp! Vannet brenner!» hørte jeg fra badet hvor samboeren min sto i dusjen. Dusjkrana hadde låst seg på glovarmt og var ikke til å fikse. Vi hadde rørlegger på besøk og han bare ristet på hode og sa «kjøp nytt», minnes Næsjø.

Etter bare noen dager oppdaget han betydelige­re mer alvorlige problemer i huset.

– Det var kloakklukt fra vasken på kjøkkenet og vaskeromme­t på grunn av dårlige rør overalt, varmekable­ne på badet kunne bare reguleres fra gangen og fikk altfor høy temperatur, og vifta på badet bare ulte når den sto på. Til slutt måtte vi la være å bruke den fordi den kunne være brannfarli­g, sier Næsjø.

Fikk hjelp

Av andre solide mangler nevner han takplater som ble brukt i veggene, som igjen førte til fukt- skader. Det var null isolasjon rundt vinduene, likedan i taket.

– Jeg er glad det er over, sier Næsjø og tar slurk kaffe.

Men årene boligen som definitivt ikke var som den skulle, har kostet krefter, tid, penger og tårer. Vendepunkt­et ble da Næsjø og samboeren var en tur innom boligmessa i Skien i fjor.

– Der var det noen fra Huseiernes Landsforbu­nd. De sa tydelig at «dere har en sak». Vi gråt da vi gikk ut derfra, og tenkte at nå ordner det seg. Det har det også gjort, selv om vi ikke går i pluss akkurat, sier Næsjø.

– Vi har vel hatt utgifter på rundt 400.000 kroner på vedlikehol­d og alt mulig papirarbei­d. Men det bryr jeg meg ikke om. Nå flytter vi tilbake til Trøndelag hvor jeg kommer fra, og ser fram til det, smiler han.

 ??  ?? FIKK HEVET BOLIGKJØP ETTER FEIL OG MANGLER:
Gunnar Næsjø fikk hevet boligkjøpe­t ved hjelp av Huseiernes Landsforbu­nd og advokatful­lmektig
FIKK HEVET BOLIGKJØP ETTER FEIL OG MANGLER: Gunnar Næsjø fikk hevet boligkjøpe­t ved hjelp av Huseiernes Landsforbu­nd og advokatful­lmektig

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway