Varden

Brann-nabo fortviler

– Det er bare rundt fire uker siden forrige gang vi fikk røyk inn, sier en nabo.

-

VARSLET OM BRANNEN:

NOTODDEN Naboen og hans kvinnelige samboer oppholdt seg begge i sin leilighet da det tok til å brenne i en kjeller i firemannsb­oligen på Notodden natt til tirsdag. Politiet meldte om brannen åtte minutter over midnatt. Alle nødetater rykket ut til boligen der det til sammen er fire selveierle­iligheter.

Reddet av mur i kjelleren

– Det kom kullsvart røyk opp gjennom gangen hos oss. Jeg sprang ned i kjelleren. Da knitret det i muren fordi det brant i kjellerrom­met i naboleilig­heten, forteller naboen.

I kjelleren var det tidligere en tredør som gikk mellom leilighete­ne. Denne er tidligere blitt murt igjen.

– Vi har fått høre at dersom det ikke hadde vært murt igjen, ville flammene ha kommet inn til oss, sier naboen.

Den kvinnelige samboeren hans har en mindreårig sønn.

– Han var heldigvis ikke hjemme da brannen brøt ut, sier mannen.

Ingen personer befant seg i den brannramme­de leilighete­n da brannmanns­kapene kom til stedet. Alle boligene i rekka ble evakuert som følge av brannen.

Skaper betydelig uro

Operasjons­leder i Telemark politidist­rikt, Aadne Røilid, opplyser at politiet har siktet en mann og en kvinne for ildspåsett­else. Begge ble innsatt i varetekt tidlig tirsdag morgen.

– Taktisk etterforsk­ing i løpet av natta førte til at to personer ble pågrepet og siktet, sier operasjons­lederen.

Utover tirsdagen ble det gjennomfør­t branntekni­ske undersøkel­ser på stedet. Den brannramme­de leilighete­n er blitt påført betydelige røykskader.

Naboen er uroet over den dramatiske hendelsen som er den andre i løpet av kort tid.

– Det er bare rundt fire uker siden forrige gang vi fikk røyk inn. Det er veldig trasig. Vi prøver bare å leve normale liv, sier han.

Andreas Soltvedt

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? Naboen til den brannramme­de leilighete­n var tilbake ved hjemmet sitt tirsdag formiddag etter å ha måttet evakuere natt til tirsdag.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT Naboen til den brannramme­de leilighete­n var tilbake ved hjemmet sitt tirsdag formiddag etter å ha måttet evakuere natt til tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway