Varden

Odd vil hente ung lan

Den første Oddsigneri­ngen før 2016-sesongen blir trolig landslagss­pilleren (G18) Sigurd Hauso Haugen fra Haugesund.

-

SKIEN 18-åringen er fra Karmøy og gikk gradene i Djerv 1919. Der ble han tatt opp i FK Haugesunds rekruttsta­ll sommeren 2013. I august 2014 meldte han overgang til Sandnes Ulf.

I sommer ble han tatt med i G18-troppen til en firenasjon­ersturneri­ng i Portugal, der Norge spilte mot Portugal, Serbia og Kina. I oktober spilte spissen to kamper mot Latvia og scoret et av Norges mål.

Odd II, Pors og Hei

Den spennende tenåringen har spilt for Sandnes Ulf II i år og har scoret mot Odd II (4), Pors (1) og Hei (1). Totalt havnet han på solide 22 mål i årets 3. divisjon.

Bare Ole Thomas Herrem fra Frøyland endte over han på toppscorer­listen i divisjonen (25), men han spilte flere kamper (23). – Jeg tror antall kamper ble 19. – Hvordan er du fornøyd med årets sesong?

– Sesongen gikk greit, men jeg er ikke fornøyd med antall muligheter i 1. divisjon, sier han som skal flytte til Skien 2. januar.

To dager etter starter skolen i Skien.

– Nå går jeg 3. klasse på Wang Toppidrett i Stavanger. Planen er å ta det siste halvåret ved Toppidrett­sgymnaset i Telemark. Nå er jeg på utkikk etter en hybel i nærheten.

Lære av Occean

I forrige uke var han på besøk i Skien og likte både det han fikk se og ordene som kom fra skienskubb­en.

– Hvorfor Odd? Jeg fikk et veldig godt inntrykk av klubben. Dessuten fikk jeg se en fin arena og flotte treningsfa­siliteter. Jeg ble også presentert et godt opplegg og traff mange hyggelige folk. Det sportslige tilbudet er for bra til å avslå, og det er et hakk opp både for trenings- og kamparena, forteller rogalendin­gen, som selvfølgel­ig har fått med seg Odds bruk av unge spil- lere.

– Jeg vet selvfølgel­ig at Olivier Occean er lagets spiss, og jeg er også usikker på hvilke andre spisser som er eller vil være i Odd. Mitt mål er at den plassen skal bli min på sikt, men først skal jeg lære av Occean.

– Kortsiktig mål vil selvfølgel­ig å være god nok til å komme med i kamptroppe­n i eliteserie­n.

Etter det Varden erfarer er partene enig om kontrakt.

Nils-Tore Olsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway