Varden

800 mil med julesang

For en måned siden ledet han «Skal vi danse»-finalen direkte på TV2 med kyssesyken. Så ble det bråstopp. Nå er Didrik Solli-Tangen i gang igjen.

-

GOD STEMNING:

Og det for fullt. Sammen med tidligere 71 grader nord-kompis, trompetist og virtuous Ole Edvard Antonsen, nå julekonser­tturnémakk­er for fjerde året, og Elisabeth «Bettan» Andreassen, en av Norges aller mest folkekjære sangartist­er de siste 30 årene, er Heistad-gutten nå i ferd med å avslutte en strabasiøs Norgesturn­é som strekker seg 800 mil på norske veier. Men, han hadde ikke helt trua på at han skulle komme seg igjennom.

Lillebror redningen

– Jeg har aldri hatt så vondt før. Halsen var så hoven at det føltes som den var stappfull av poteter. Om natten våknet jeg av at det gjorde forferdeli­g vondt når jeg svelget. Nei, jeg er glad der over, sier Didrik Solli-Tangen.

For første gang i sin artistkarr­iere måtte han la være å stille på avtalte konserter. Redningen ble

FRISK:

lillebror Emil.

– Han trengte jo bare å ta på seg dressen. Det er nesten ingen som ser forskjell på oss, ler Didrik.

Lillebrore­n

var

stand-in

for

SYK:

storebror i ei uke.

– Jeg slapp billig unna. Nå er jeg glad for å være tilbake.

Gleden så ut til å være gjensidig. Sammen med Antonsen og Andreassen var det feel good og klassisk julestemni­ng i to ganger fullsatt Skien kirke i går.

– Det har mye å si hvem man reiser sammen med på turné. Vi kjører tross alt 800 mil fra nord til sør, så da må du være sammen med noen du går godt sammen med, sier Didrik.

Høy klasse

Han og Antonsen har ikke kjent hverandre like lenge som trompetist­en og Andreassen.

– Jeg var med på eventyret for 30 år siden da «Bettan» og Hanne Krogh reiste rundt i Skandinavi­a med Bobbysocks, forteller Antonsen.

Sammen med Didrik formidlet trioen nydelig julestemni­ng med glimt i øyet, lavmælt alvor og ikke minst sang og instrument­behandling av høy klasse.

Fredrik Nordahl

 ?? BEGGE FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? Heistad-mannen Didrik Solli-Tangen (t.h.) «kom hjem» til Skien kirke sammen med Ole Edvard Antonsen og Elisabeth Andreassen.
BEGGE FOTO: FREDRIK NORDAHL Heistad-mannen Didrik Solli-Tangen (t.h.) «kom hjem» til Skien kirke sammen med Ole Edvard Antonsen og Elisabeth Andreassen.
 ??  ?? Slik ser en kyssesyk Didrik Solli Tangen ut på direktesen­dt TV.
Slik ser en kyssesyk Didrik Solli Tangen ut på direktesen­dt TV.
 ??  ?? Didrik Solli-Tangen med Elisabeth Andreassen.
Didrik Solli-Tangen med Elisabeth Andreassen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway