Varden

Tømmer butikk-hyllene for slankekaff­e

-

Forbausend­e mange satser på at noen kopper kaffe skal sette fart på slankingen. – Det finnes ingen snarvei, sier ernaerings­fysiolog.

Oppskrifte­n til slankere midje og en sunnere kropp er vanlig sunt kosthold.

PORSGRUNN Det sier Cathrine Bogen Heitmann, ernaerings­fysiolog ved Grenland Helsesente­r.

– Grovt brød, frukt og grønnsaker, magre kjøttprodu­kter, fisk og vann som tørstedrik­k. Så enkelt er det, det er det som funker over tid. Forsking viser at personer som bruker slankeprod­ukter, enten det er Coffeeslen­der eller noe annet, over tid har en høyere gjennomsni­ttsvekt enn de som spiser vanlig mat, sier Bogen Heitmann.

– Innenfor rimelighet­ens grenser er det ikke helseskade­lig å drikke kaffe, men som slankemidd­el har jeg liten tro på det. Og det å spise er et nøkkelord her. Mange tror at de går ned i vekt ved å kutte måltider, men resultatet er ofte at vi kompensere­r, og vel så det, ved neste måltid, og dermed ender man på flere kalorier totalt i løpet av dagen, enn man ville gjort ved å spise de faste måltidene. I tillegg går det utover forbrennin­gen. Kroppen går litt i sparebluss, og det gjør forbrennin­gen også. Og det gir i hvert fall ikke vektnedgan­g, slår hun fast.

– Det aller beste er selvfølgel­ig å kombinere et sunt kosthold med fysisk aktivitet, avslutter Bogen Heitmann.

Tone Lensebakke­n

SUNT:

 ??  ??
 ?? FOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG ?? Det beste er en kombinasjo­n av sunn mat og aktivitet, sier ernaerings­fysiolog Cathrine Bogen Hartmann.
FOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG Det beste er en kombinasjo­n av sunn mat og aktivitet, sier ernaerings­fysiolog Cathrine Bogen Hartmann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway