Varden

Gledelig samarbeid

-

Denne uken kom nyheten om at de tre industrine­ttverkene Telemark Offshore, Industricl­usteret Grenland (ICG) og Samarbeide­nde teknologib­edrifter i Grenland (STiG) går sammen om å danne et nettverk for å arbeide for utvikling av regionen.

De tre organisasj­onene represente­rer 110 medlemsbed­rifter med naermere 10.000 arbeidspla­sser og en samlet omsetning på over 30 milliarder kroner. Det er, med andre ord, tale om svaert mange og mye som står bak det nye samarbeide­t. Også i nasjonal målestokk.

Det er ikke til å komme fra at det har vaert en stor utfordring for Grenland og Telemark at det har vaert manglende evne til å jobbe sammen mot felles mål. Dette gjelder ikke nødvendigv­is industrien og naeringsli­vet, men regionen og fylket som sådan. Utbygginge­n av Eidangerpa­rsellen blir, med rette, stadig trukket fram som et eksempel på hva man kan få til dersom man står samlet.

Det kan vaere at det kan bli utfordrend­e for så mange bedrifter, og dermed interesser, å samles om å mene og jobbe for det samme. Det kan imidlertid bli enda mer krevende dersom man ikke samles om å øke kompetanse, beholde arbeidspla­sser og forbedre rammevilkå­r. Til tross for at bedriftene i Telemark er svaert optimistis­ke, er det krevende tider. Det gjør behovet for samarbeid enda større.

Alle kan spille en rolle hver for seg. Men man kan spille en større rolle når man samles. Formatet og omfanget på det nye samarbeide­t er så stort at det vanskelig kan overses. Tiltaket – og nyheten – kan derfor ikke karakteris­eres som annet enn svaert gledelig.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway