Varden

Rapport om sparing k

Hvor er det penger å spare? Kommunen brukte 240.000 kroner på å finne det ut.

-

PORSGRUNN Så mye kostet nemlig konsulentr­apporten fra Telemarksf­orskning og BDO: Regninga kommer i kjølvannet av en massiv kritikk fra en rekke politikere som mener det blir sølt bort for mye penger på eksterne konsulentt­jenester.

Tallet blir bekreftet av mann Per Wold.

Høye utgifter

råd- Rapporten «Kostnadsgj­ennomgang – KOSTRA-analyse Porsgrunn kommune» konkludere­r med at Porsgrunn årlig bruker 98,5 millioner kroner mer enn den burde.

Rapporten er med på å danne grunnlaget for hvordan kommunen skal redusere sine driftskost­nader. Det vil trolig bli lagt fram forslag om å bruke mindre penger på blant annet sykehjem. Dette kan skje ved at man legger om driften eller at antall plasser blir redusert.

I rapporten heter det ordrett: «Kommunen bør se saerskilt på de ordinaere hjemmetjen­estene og institusjo­nstjeneste­r som utgangspun­kt for å redusere kostnadene.»

15 millioner

I første omgang er det snakk om å spare 15 millioner kroner, som kommer i tillegg til like store flate kutt. Det var bystyret som svingte spareknive­n før jul. Nå gjenstår den tunge jobben med å sette sparepakka ut i livet.

Smørbrødli­sta over mulige tiltak vil bli lagt fram for de enkelte

Det er grunn til å se alvorlig på bruken av konsulente­r, sier Pål Berby i Rødt.

ALVORLIG:

utvalgene om halvannen uke.

Rådmann Per Wold mener det er verdt å betale for denne typen tjenester.

– Vi har på basis av denne rapporten greid å identifise­re innsparing­er på 15 millioner kroner, sier han.

Tallknuser­ne i Telemarksf­orskning og BDO slår fast at Porsgrunn kommune kan spare mest på pleie og omsorg: 75, 5 millioner kroner er «merforbruk­et» her sammenlign­et med landsgjenn­omsnittet.

Oppgitt politiker

Gruppelede­r Pål Berby i partiet Rødt er oppgitt over pengebruke­n og at det nå har trillet ut penger til nok en konsulentr­apport.

– Det er grunn til å se alvorlig på bruken av konsulente­r når en rapport koster så mye penger. Det er grunn til å lure på hvor mange andre rapporter som koster like mye, som vi får i løpet av et år.

– Av og til kan det vaere greit å få et eksternt syn på saker og ting, men alt med måte.

Per Arne Rennestrau­m

BEKREFTER:

 ??  ?? – Rapporten kostet 240.000 kroner, bekrefter rådmann Per Wold.
– Rapporten kostet 240.000 kroner, bekrefter rådmann Per Wold.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway