Varden

Gjør byen raskere og hyggeliger­e

Mette Gundersen og Arild Helgesen gjør Skien litt kjappere. Og kanskje blir det bysykler i år.

-

SKIEN De to er henholdsvi­s utviklings­sjef og anleggsled­er, og jobber med bruken av statlige belønnings­midler. I år står utbedring av en rekke snarveier rundt om i byen høyest på programmet.

– Mye av det er små tiltak, men vi ser at de er veldig effektive. I fjor utbedret vi for eksempel stien mellom Herman Baggergate og Lundedalen, og med en gang ble den mye mer brukt, sier Helgesen.

Kapittelbe­rget

En stor fordel med disse tiltakene er at det tar kort tid fra de blir vedtatt til de blir gjennomfør­t. I år er det en rekke tiltak på Kapittelbe­rget som har topp prioritet. Bedre stier og gjenetable­ring av en gammel lekeplass er noen av tiltakene som vil bli gjennomfør­t der i år.

–Vi vil gjøre det til et sted folk drar på tur til, sier Mette Gundersen.

Området ved Skidarbane­n, der Skidar har gjort mye på dugnad, får også kommunal hjelp. På Gråtenmoen skal stier utbedres, og det skal bygges en liten bro. Flere undergange­r og snarveier skal forbedrer. Både i Bryggepark­en og Lundedalen kommer det nye benker, og utenfor flere offentlige bygg kommer det sykkelpark­ering.

Det er kommet et politisk ønske om å få gjort noe for å gjøre det tryggere for myke trafikante­r på Sneltvedt. Dette varsler de at vil komme opp politisk på nytt. Det er litt komplisert fordi det blir kommunale tiltak langs en fylkesvei.

Bysykler

En ordning med bysykler i Skien står høyt på den politiske ønskelista. Dette skal nå utredes, og saken skal så legges fram for politikern­e.

KVERNDALEN:

– Det er flere muligheter både med tekniske løsninger og med leverandør­er, forteller de. Skien kommune har i dag en avtale med firmaer JC Decaux om reklamefin­ansierte bymøbler og offentlige toaletter. Dette firmaet leverer også løsninger for bysykler.

– Men det betyr ikke at vi er forpliktet til å bruke dem. Det er flere å velge mellom.

– Vi bør ha stasjoner for bysyklene ved Skien jernbanest­asjon, i sentrum, på Herkules, ved sykehuset og fritidspar­ken.

– På lengre sikt hadde det vaert flott med en felles ordning for Skien og Porsgrunn, så man kunne hente ut en sykkel i den ene byen, sykle langs elva, og levere den i den andre, sier Mette Gundersen.

Tore Svarverud

 ??  ?? Fotgjenger­undergange­n til høyre skal utbedres, mens kjøreunder­gangen til venstre forblir som den er.
Fotgjenger­undergange­n til høyre skal utbedres, mens kjøreunder­gangen til venstre forblir som den er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway