Varden

PÅ DENNE DAG: COWARD FORLANGTE 2.000 KRONER AV GRØNDAHL FOR EN TEGNING

-

SKIEN Brukseier Tom Coward sto mot ingeniør Løvdahl i herredsret­ten i Gjerpen, kunne Varden fortelle den 15. januar 1935.

Foranledni­ngen for saken var at Grøndahl etter brannen på Borgestadh­olmen i 1933 fikk i oppdrag å utføre noen tegninger av sagbruk til gjennoppfø­ringen. Det ble gjort, men det oppsto uoverenste­mmelser mellom Coward og Grøndahl om beløpet. Partene ble enige om voldgift, der Grøndahl ble tilkjent 2.750 kroner.

Dette ble senere stadfestet av byretten i Skien og overretten i Bergen. Deretter mente Coward at Grøndahl skal ha «tatt med sig og beholdt en svensk tegning som lå på kontoret».

Vardens omtale av saken, der sakførerne Cappelen og Bleskestad represente­rte partene, er av det omfattende slaget og inneholder utlegninge­r om en lengre ekskursjon til Sverige og hva som skal til for å tegne et sagbruk.

Ifølge avisen ville det ventelig ta en ukes tid før dommen forelå.

Allerede den 17. januar kan imidlertid Varden fortelle at Grøndahl gikk seirende ut av saken. Retten frifant Grøndahl og Coward ble idømt å betale Grøndahls saksomkost­ninger på 200 kroner. Sorenskriv­eren Håvik, som leste opp dommen, opplyste at overrettss­aksfører Bleskestad­s henstillin­g om å bøtelegge Coward for «unødig trette» ikke ble imøtekomme­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway