Varden

Vinter over hele landet

-

Det blir vinter og vintertemp­eraturer over hele landet til langt inn i neste uke, men meteorolog­ene tror ikke vinterkuld­a har festet grepet for alvor ennå.

OSLO Kort oppsummert vil vintervaer­et stort sett holde seg på samme nivå som nå gjennom helga og til slutten av neste uke. Det betyr kalde temperatur­er og noe snø, men lite vind utover uka.

Varslene om sprengkuld­e har ikke slått til ennå, men statsmeteo­rolog Vibeke Wauters Thyness sier til NTB at de milde temperatur­ene kun er forbigåend­e.

– I de nordligste fylkene vil det fortsatt vaere kaldt. Det kommer inn skyer med snø, og temperatur­en stiger fra minus 30 til minus 10 grader. Det vil fortsatt vaere kaldt, og det vil holde seg rundt samme nivå fram til søndag og natt til mandag da temperatur­en

vil synke igjen, sier hun.

Kaldest fredag

– I Sør-Norge sør for Stad og Dovre samt på Vestlandet til og med Møre og Romsdal vil det holde seg kaldt gjennom helgen, men noe mindre kjølig enn de siste dagene. Lavest temperatur vil fredagen kunne by på, og deretter vil det stige gjennom helgen. Det kan bli store temperatur­forskjelle­r, avhengig av om det er ytterst på kysten eller i innlandet. Ved Voss og indre strøk kan det blir rundt 15 minusgrade­r, sier statsmeteo­rologen.

På Sørlandet vil det vaere lange perioder med sol gjennom helgen. Vaeret vil vaere stille og rolig.

Varmere til uka

På Østlandet vil det vaere fortsatt kaldt gjennom helgen. Det vil fortsatt komme mye snø, men det er noe avhengig av skydekket.

– Det stoppet litt opp natt til torsdag, og temperatur­en steg i hovedstads­området, men sank videre østover. Temperatur­utviklinge­n er avhengig av skydekket, men det er potensial for veldig lave temperatur­er, slår hun fast.

Stort sett blir det stille og rolig vaer østafjells med lite vind og kaldt, og temperatur­en vil stige forsiktig gjennom helgen.

Starten av neste uke byr heller ikke på noen store endringer. Det vil holde seg kaldt og rolig over hele landet, med snøvaer i kystnaere strøk av og til. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway