Varden

Har funnet sin pla

Rikke Marie Grave (15) er en av mange unge og lovende telemarkin­ger som spiller for aldersbest­emt landslag i håndball.

-

SKIEN 15-åringen, som til daglig spiller venstrebac­k i Gjerpen, har denne uken vaert på landslagss­amling (LK00) i Larvik. Det har gitt mersmak.

Høye skuldre

– Veldig moro. Moro og litt skummelt, sier hun og sikter til at landslagsk­ollegene holder et noe høyere nivå enn hun er vant til.

– Jeg spiller med mange gode spillere i Gjerpen jeg altså, men det er noen av dem som spiller på landslaget som er mer enn veldig gode.

Ikke at det stresser 15-åringen nevneverdi­g.

– Jeg må innrømme at jeg hadde litt høye skuldre i starten, men nå som jeg har blitt kjent med en del av de andre spillerne, føler jeg at det går rimelig greit.

Hun får støtte av landslagst­rener og tidligere Uraedd-målvakt, Pål Oldrup Jensen.

Stort potensial

– Rikke er en ung og spennende spiller som har et veldig stort potensial, sier landslagst­reneren.

Han understrek­er at det ikke nødvendigv­is er synonymt med suksess.

– For å bli ordentlig god kreves det mer enn såkalt talent. Det krever masse hardt arbeid, men det er både Rikke og de andre jentene som er her klar over, så det blir spennende å følge dem framover.

Hovedperso­nen selv tar det litt som det kommer.

– Jeg har selvfølgel­ig lyst til å bli så god som mulig, men jeg har ikke satt meg så veldig store mål ennå. Når det er sagt, så har jeg selvfølgel­ig veldig lyst til å spille for A-laget til Gjerpen en gang i framtiden. Det hadde vaert moro, sier hun.

Hasteinkal­t

Det kommer trolig til å skje.

– Rikke er en spennende spiller som vi er oppmerksom­me på og i Gjerpen har vi en filosofi om å gi unge og lokale spillere sjansen når de er gode nok. Det finnes det mange eksempler på, sier

GOD:

Gjerpen-trener Ketil Arntzen.

Det er ikke dermed sagt at 15-åringen vil få sjansen med det aller første.

– Det er nok litt tidlig. Men det er som sagt en spiller vi er oppmerksom­me på, avslutter Arntzen.

PS. Mona Kjerstine Solli Bamble ble hasteinnka­lt LK00-samlingen i Larvik.

Pål Lundsholt fra til

 ??  ?? Rikke Marie Grave er en av mange telemarkin­ger som spiller på aldersbest­emte landslag. Her er hun avbildet Tale Fredriksen, Sofie Moen, Sanne Eftedal Seland , Erika Pavelsen.
Rikke Marie Grave er en av mange telemarkin­ger som spiller på aldersbest­emte landslag. Her er hun avbildet Tale Fredriksen, Sofie Moen, Sanne Eftedal Seland , Erika Pavelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway