Varden

– På tide å vinne i Wengen

-

Aksel Lund Svindal mener det er på høy tid at han endelig klarer å sikre en seier i Wengen. Verken han eller Marcel Hirscher har klart det til nå, de to beste alpinisten­e i verden.

WENGEN Den norske fartsspesi­alisten kjørte inn til bestetid i en litt forkortet utforløype torsdag. Han var fire hundredele­r raskere enn østerriker­en Vincent Kriechmayr på den første treningen.

– Jo, det er virkelig på tide for meg å vinne her. Dette er et stort utforrenn, så det ville vaert ekstra gøy å sikre dette trofeet til samlingen min, men det er likevel mulig å vaere best i verden, uten å ha hatt nok flaks til å gå til topps her i Lauberhorn­rennet, sa Svindal til NTB etter torsdagens treningsom­gang.

Dårlig vaer med snø og tåke gjorde at det ikke ble offisiell trening i Lauberhorn-traseen verken tirsdag eller onsdag, men torsdag var forholdene så gode at det lot seg gjøre å gjennomfør­e en treningsom­gang.

Svindal har aldri vaert bedre enn nummer tre i verdens lengste utfortrasé på 4480 meter, men han har heller aldri kjørt bedre i fartsøvels­ene enn denne sesongen med fem seirer allerede.

Liten margin

Han raste i mål med en ledelse til italienske Peter Fill med åtte hundredele­r fra startnumme­r 20. Deretter kom Kriechmayr to startnumme­r etter nordmannen og truet ham, men han var

RASK:

fire hundredele­r for sent i mål til å vippe Svindal fra topplassen. Løperne satte utfor fra kombinasjo­nsstarten.

Hannes Reichelt, også han fra Østerrike, klarte fjerde beste tid, men var så mye som 44 hundredele­r bak den norske fartskonge­n.

Kjetil Jansrud startet først av løperne i seedet gruppe. Han kom inn til 1.50,25, en tid som holdt til femteplass. Med 59 hundredele­r fram til Svindal er han også på skuddhold.

– Jeg har mer å gå på enn det jeg fikk vist her i dag. Toppen og mellompart­iet var bra, men lyset var flatt og vanskelig, så det var ikke lett å kjøre, sa sistnevnte.

Svindal forklarte at det var saerlig mørkt nederst i traseen.

(NTB)

 ?? FOTO:REUTERS / NTB SCANPIX ?? Aksel Lund Svindal vant torsdagens utfortreni­ng i Wengen.
FOTO:REUTERS / NTB SCANPIX Aksel Lund Svindal vant torsdagens utfortreni­ng i Wengen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway